varför får du i vikt under klimakteriet?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-06-05
Viktökning under klimakteriet är att vänta. Men om du fortfarande är aktiv, titta din kost och är medvetna om de hormonella förändringar som sker i din kropp, du har en bättre chans att hålla ett lock på din vikt. Vissa läkare tror övergångsåldern viktökning är definitivt skadliga för kvinnors hälsa, medan andra klimakteriet experter tror annars

Olika faktorer

Dr Amanda Sainsbury-Salis ur Garvan Institute of Medical Research i Sydney förklarar att kvinnor i klimakteriet tenderar att bli mindre fysiskt aktiva. Detta tillsammans med att fortsätta att äta som de alltid har, kommer att resultera i viktökning. Det Garvan Institute har gjort forskning som visar att hormonbehandling (HRT) kan skydda kvinnor mot viktökning, särskilt runt mittsektionen men Dr John Lee, bestrider detta och anser att progesteronbrist, snarare än östrogenbrist, är orsaken av menopausala viktökning.

Metabolism och Carb Tolerans

Dr Caroline J. Cederquist anser att menopausen viktökning är baserad på kolhydrater tolerans. Ålder, kön, muskelmassa, kost och fysisk aktivitet har alla betydelse för kolhydrat tolerans, som avgörs av levern (hepatisk) reglering och hur cellerna i kroppen använder energi, som kallas "perifera användning. " Viktökning eller viktminskning beror också på hur kroppen metaboliserar och använder näringsämnen.

Hormonella Imblance

Dr Cederquist konstaterar att extra kost kolhydrater kommer att lagras i ett postmenopausala kvinnor är fettvävnad som sin avtar muskelvävnad. Det viktökning är generellt i buken och denna ökning magen fett uppmaningarna hormonell obalans, särskilt insulinresistens, vilket ökar risken för hjärtsjukdom.

The Other Side of the Story

Susun S. Weed, författare till "New Years Menopausala den visa kvinnan Way", förklarar att androstendion är ett ämne som produceras av äggstockarna och binjurarna, vilket fettceller omvandlas till östron, de viktigaste postmenopausal hormonbehandling. Ogräs, som gått upp i vikt under klimakteriet, är inte ett stort aficionado att försöka gå ner i klimakteriet vikt, vilket hon anser är där för ett syfte. Hon hävdar att menopausala viktökning skyddar kvinnor från att ha värmevallningar, eller åtminstone minskar intensiteten, och ger dem möjlighet att övergången i allmänhet mycket enklare genom klimakteriet. Hon sade att läggas viktökning producerar tätare ben, som skyddar postmenopausala kvinnor med osteoporos. Hon citerar Jeanine O'Leary Cobb, redaktör för klimakteriet nyhetsbrev kallas "en vän faktiskt. " Ogräs konstaterar att gå ner i vikt kan resultera i insulin-resistens hos postmenopausala kvinnor samt galla problem med blåsan, sköldkörtel frågor och en försvagning av immunförsvaret och hjärt-system.

Testosteron

Enligt Safe Menopaus Solutions, orsakar testosteronbrist en lägre ämnesomsättning tillsammans med förlust av muskelmassa, vilket resulterar i viktökning. Låga nivåer av progesteron kan göra kvinnor svälla. Brist på detta hormon inte nödvändigtvis orsaka viktökning men vätskeansamling. Du känner dig tyngre och dina kläder kan vara stramare.

Previous:nothing Next:hem rättsmedel för täppt näsa på spädbarn

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa hicka omedelbart
 • Så för att lindra graviditetsillamående
 • hur man ska behandla smärta runda ligament under graviditeten
 • hur man ska behandla graviditet hemorrojder
 • husdjur för barn som har astma
 • hur man hanterar sängliggande under graviditeten
 • träning steg för graviditet
 • hem rättsmedel för täppt näsa på spädbarn
 • hur man håller elden brinnande i ditt förhållande efter barn-super mamma
 • hur man kan bli av diarré hos barn med hjälp av brat kost
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com