Förfarandet för en klinisk bröst

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-24
Ett kliniskt bröst är en som utförs av sjukvårdspersonal vanligtvis under en vanlig kontor besök. Kliniska bröst tentor anses ingå i bröstscreening. Alla kvinnor bör få en klinisk bröst och mammografi som en del av bröstet screening process. Om hälso-och sjukvårdspersonal inte erbjuder för att utföra en klinisk bröst eller inte har gjort detta i slutet av kontoret besöket ska patienten begära att en göras

Visual testet

medan patienten sitter upp, kommer hälso-och sjukvården leta efter synliga förändringar i bröstet. Dessa kan bestå av klumpar som kan ses med blotta ögat, dimpling, vilket är en förändring av utseendet av huden, och nippel upprullning, som en vändning eller falsning i ett normalt synlig bröstvårta.
Examinator sedan frågar kvinnan att höja armarna och ser efter tecken på att huden inte rör sig över ett visst område. Om detta är närvarande, kan det betraktas som ett tecken på malignitet.
Kvinnan är då i uppdrag att placera sina händer på hennes höfter och trycker handflatorna mot hennes höfter. Detta flexes de stora bröst muskulaturen, vilket bröstvävnad som är tänkt att flytta när muskeln kontrakt att göra det, medan bröstvävnad som bör finnas kvar kommer att göra det.

Palpitation i sittande position

medan kvinnan är fortfarande sitter upp, hon berättade att höja ena armen och motsvarande bröst samt under armhålan är kände för klumpar, knölar eller andra avvikelser. Processen upprepas på andra armen och bröstet. Examinator använder den mittersta delen på fingrarna, mellan första och tredje knogen leder, för att utföra hjärtklappning. Han eller hon använder en cirkelrörelse för att känna varje del av bröstet. Beroende på storleken av bröstet, kommer granskaren att använda en eller båda händerna.

Palpitation i liggläge

Patienten sedan antingen helt eller delvis ligger på rygg och examinator använder hjärtklappning metod som beskrivs ovan för att fortsätta testet. Denna position gör att granskaren att mer effektivt känna alla klumpar eller massor som kan förekomma.

Strippning mjölkgångarna

Granskaren pressar nippeln på varje bröst för att avgöra om det finns någon onormal flytning från mjölkgångarna. Om så är fallet kan det noteras för ytterligare behandling.

Bekräftelse

Om något är indicerat under tentamen, ger granskaren den till patientens uppmärksamhet att avgöra om detta är något som hon var medveten om eller om det är en ny företeelse.

Previous:nothing Next:livsmedel som är dåligt för menstruationskramper

Relaterade artiklar


 • hur man handskas med en förfallen graviditet
 • träning steg för graviditet
 • Hur refinansiera med rabatt poäng
 • hur lätt graviditetsillamående
 • Hur man känner igen graviditetsdiabetes
 • arbetsterapi aktiviteter för barn
 • Vicks ånga vakt förångaren instruktioner
 • hur man handskas med en dålig prognos vid graviditet
 • hur man använder ett graviditetstest
 • Graviditet & fosterutvecklingen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com