Graviditet och högt blodtryck symtom tryck

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-21
Högt blodtryck under graviditet kan påverka kvinnor genom att öka risken för hjärtinfarkt och stroke, och kan också påverka det ofödda fostret genom att öka risken för prematur födsel, låg födelsevikt och moderkaksavlossning. Särskild försiktighet bör vidtas för att sänka blodtrycket under hela graviditeten för att säkerställa en sund leverans

Fakta

Enligt National Heart Lung and Blood institutet, är blodtrycket definieras som den mängd av våld som utövades av blod mot väggarna i artärer och anses höga när värdena är större än 140 mm Hg systoliskt eller 90 mm Hg diastoliskt. Högt blodtryck, även känd som högt blodtryck, är den största givaren av hjärtsjukdom, hjärtsvikt, stroke och njursjukdom. Det kallas ofta "den tysta mördaren" på grund av sitt milda eller ibland helt saknar symtom. Symtom är vanligtvis ospecifik, men kan inkludera dimsyn, huvudvärk, yrsel och illamående, enligt eMedicine hälsa. Högt blodtryck under graviditet uppstår i 6 till 8 procent av alla graviditeter i USA, 70 procent av dessa är första gången graviditeter, enligt NHLBI.

Effekter

Högt blodtryck under graviditet kan vara skadligt om inte rätt diagnos och rätt behandling. The National Heart Lung and Blood institutet anger att kvinnor med tidigare högt blodtryck eller de som utvecklar högt blodtryck med graviditeten, även kallad graviditetsdiabetes hypertoni, är mer benägna att få komplikationer under sina graviditeter. Det kan orsaka skada på moderns njurar och andra organ, är en bidragande orsak till tidig leverans och låg födelsevikt och i extrema fall leder till preeklampsi. Preeklampsi påverkar moderkakan och kan påverka moderns njurar, lever och hjärna och orsakar kramper. Det är den näst vanligaste orsaken till mödradödlighet och en betydande orsak till foster komplikationer.

Identifiering

Gravida kvinnor kan märka tecken på havandeskapsförgiftning runt 20: e graviditetsveckan, enligt NHLBI. Mayo Clinic skisseras tecken som dimsyn, ihållande huvudvärk, ljuskänslighet, signifikant viktuppgång (mer än 5 kg. Per vecka), och buksmärta som vanligtvis är på höger sida. Svullnad av ansikte och händer följer med havandeskapsförgiftning, men är inte en pålitlig indikator eftersom svullnaden är vanligt under graviditeten. Den NHLBI anger att ökat blodtryck och protein i urinen är också uppenbara, att göra regelbundna prenatal besök viktigt att testa för dessa symtom.

Förebyggande /Lösning

Helst bör blodtrycket under kontroll innan bli gravid. Om det diagnostiseras under graviditeten, medicin som är säkert för modern och fostret kan föreskrivas att sänka den. The National Heart Blod och Lung Institute föreslår utöver medicinering, sänka natriumintaget, undvika alkohol och tobak, få regelbunden motion och bibehålla en hälsosam vikt kommer också att hjälpa till att sänka blodtrycket. Om diagnosen havandeskapsförgiftning, sängläge eller sjukhusvård kan rekommenderas och induktion eller leverans via kejsarsnitt kan rekommenderas. Det enda botemedel mot havandeskapsförgiftning är leverans enligt Mayo Clinic.

Varning

Enligt Mayo Clinic, någon medicin tas under graviditet kan påverka fostret. Diskuterar riskerna och fördelarna med läkemedel med en vårdgivare är kritisk för att fastställa de säkraste planen graviditeten hälsa. Medan angiotensin converting enzyme (ACE)-hämmare anses säkra att använda under graviditet, är angiotensinreceptorblockerare (ARB) och-hämmare renin oftast undvikas under graviditet. Om högt blodtryck medicin ordineras, följa doseringsanvisningarna anvisningarna noggrant, inte justera dosen och sluta inte ta medicinen utan läkares godkännande.

Previous:nothing Next:graviditet trimestern guide

Relaterade artiklar


 • tips för att bli gravid med hjälp av hem artificiell insemination
 • hur du får ditt barn på vitamin D mjölk när i rätt ålder
 • graviditet akne rättsmedel
 • hur lång tid efter utsättning av p-piller kan du bli gravid?
 • hur man täcker en graviditet med sjukförsäkring
 • QuickVue graviditetstest instruktioner
 • är en kolon rengöra säker för att bli gravid?
 • vad yoga behandlingar hjälper kvinnor i övergångsåldern?
 • hur man ska bekämpa en feber
 • risker för bärbara datorer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com