är klubb fötter genetisk?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-07-18
Klumpfot, eller clubfeet, kan ärvas, men forskare tror att andra faktorer, inklusive miljöpåverkan, även träda i funktion och kan få en negativ effekt på fostret, vilket resulterar i detta tillstånd

genetik

Med all sannolikhet, om ditt barn föds med clubfeet, eller en klumpfot, är det på grund av genetik, enligt den amerikanska Academy of ortopediska kirurger (Se Referenser 1. ) Självklart finns det alltid undantag som bekräftar regeln. Om en förälder hade en klumpfot när de föds, som fördubblar hans eller hennes möjligheter att producera ett barn som har samma villkor.

Manliga spädbarn

Av 1000 förlossningar, är ett fall av klumpfot sannolikt till ytan. Fler manliga spädbarn drabbas än kvinnor spädbarn. Båda fötterna kan påverkas, eller bara en.

Genetisk kontra miljö

Forskare fortsätta i deras strävan att hitta en slutgiltig orsak till bildandet av en klumpfot. Även om villkoret tros vara genetiska, är det också tänkt att miljöfaktorer, t. ex. giftiga exponeringar från yttre påverkan, samt cigarettrökning av mamman, kan vara faktorer, enligt Marchofdimes. com (se referenser 2. )
March of Dimes påpekar att en studie av kvinnor som hade en historia av familjär klumpfot fann att om dessa kvinnor rökt under graviditeten hade de tjugo-faldig ökning av risken att framkalla en spädbarn med en klumpfot. Villkoret är uppenbart av den andra trimestern av graviditeten.

Folsyra

genetiker Zosia Miedzybrodska och epidemiolog Linda Sharp (se referenser 3) har gjort en undersökning clubfeet. Resultaten visade, för första gången, att variationer i den gen som processer folat (en form av en B-vitamin) kan vara en del av anledningen till att vissa barn har clubfeet. Mer forskning behöver göras för att fastställa, och, hur mycket folsyra tillskott är bäst för en gravid kvinna som har släktingar (genetisk länk) som har klumpfot för att förhindra att detta tillstånd uppstår i hennes barn.

Felställningar Teori

March of Dimes konstaterar att läkarna brukade tänka att klumpfot var resultatet av en bebis fot, eller fötter, som är trånga eller vriden medan i livmodern. Även om detta är sant i vissa fall av mul abnormitet, inklusive mellanfoten adductus och calcaneovalgus, de brukar vanligen själva efter födseln. När ett barn har Mellanfot adductus, vänder den främre delen av barnets fot inåt, att göra barnet gå med en tå-i gång. I ett fall av calcaneovalgus, böjer foten kraftigt vid ankeln. Följaktligen foten pekar utåt och uppåt. Ibland kan ovansidan av foten beröring faktiskt Underarmsbenet.

Take Action

Om du är medveten om att klumpfot körs i din familj, diskutera detta med din läkare innan du blir gravid. Rök inte. Ta din folsyra och följa eventuella ytterligare rekommendationer som din läkare ger i ett försök att undvika detta lidande. Dessutom gör din egen forskning.

Previous:nothing Next:vattenavhärdarsystemet metoder

Relaterade artiklar


 • hur de ska hålla sig i form (även med barnen)
 • laser synkorrigering förfaranden
 • trötthet rättsmedel
 • hur man hanterar sängliggande under graviditeten
 • är klubb fötter genetisk?
 • hur man upp i vikt under graviditeten
 • hur man ger upp alkohol under graviditeten
 • hur man gör det mesta av din läkare besök
 • hur man gör Ipecac
 • magsmärtor hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com