Vilken storlek gymbollar ska jag använda?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-07-28
Komma eller håller sig i form genom motion är ett av de bästa sätten att få eller behålla bättre folkhälsa. Träningsbollar är populära, billiga träningsredskap som kan användas för detta ändamål. Eftersom människor finns i alla former och storlekar, träningsbollar göra också, men att välja rätt storlek är inte svårt

Du behöver:. .
Arm hammare
Colgate tandkräm.
Vicks vaporub.
förberedelse h.
väteperoxid.
kiwi vit vätska skokräm.
Dickinsons trollhassel.
Lipton tepåse.
Phillips magnesiumpreparat.
havregryn.

Höjd

Välj dina gymbollar baserat på din längd. Det finns fyra storlekar av träningsbollar som tar höjd beaktas. Om du är kortare än 4-fots-10, bör du använda en 16-tums bollen. Om du är 4-fots-11 till 5-mul-4, använd en bollar som är 21 inches. Om du är 5-mul-5 till 5-mul-11, gå på en 25-tum. Den största bollen, 29 inches, är för människor som är 6 meter och längre.

Vinkel

Kolla vinkeln dina höfter och knän. Helst när du använder en övning boll och sitter på det ordentligt, bör höfter och knän uppgå till ca 90-graders vinkel. Denna vinkel gör att du ordentligt kan justera din kropp. Om du har en knä vinkel som är för stor, kommer du att bli instabil på bollen och kan tappa balansen. Om vinkeln är för liten, kan du frestas att luta sig framåt. När du väljer en övning boll därför sitta på den med båda fötterna på golvet och se till att du inte känner huvudet och bröstet lutar åt dina fötter.

Aktivitet

Välj rätt storlek bollen genom att överväga vilka övningar du kan göra med det. Trots att många övningar kräver att du sitter på bollen, kräver att andra sätter bollen mot en vägg med ryggen, hålla bollen, lutad över bollen, etc. Några av dessa övningar kräver en boll som är lämplig storlek för dig baserat på din längd, är medan andra (t. ex. huk medan du håller bollen mot väggen med baksidan) inte påverkas mycket av storleken på bollen. Oavsett vad övning du gör, bör rätta bollen vara lätt för dig att lyfta och manipulera.

Previous:nothing Next:botemedel mot liggsår

Relaterade artiklar


 • hur man gör Ipecac
 • laser synkorrigering förfaranden
 • de bästa ställena att gnida progesteron kräm på kroppen
 • tecken på en urinvägsinfektion hos spädbarn
 • botemedel för spädbarn torsk
 • hur man handskas med en dålig prognos vid graviditet
 • hur man ska behandla smärta runda ligament under graviditeten
 • farorna med plast nappflaskor
 • Är det säkert att använda en badtunna under graviditeten?
 • spik tekniker svampangrepp behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com