aha kolesterol riktlinjer

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-07-11
AHA kolesterol med riktlinjerna är att hjälpa människor bli mer medvetna om den roll av kolesterol i sin kost och vad de kan göra till minskad risk för stroke och hjärt-kärlsjukdom. Det börjar med att veta vad de faktiska omständigheterna är och uppskattar vikten av att bibehålla kolesterol i ditt system inom det rekommenderade riktlinjer. Individer med ytterligare riskfaktorer som bidrar till diabetes eller hjärt-kärlsjukdomar bör vara ännu mer aktsam om sina kolesterolvärden.

Fakta

Kolesterol är en svampig, fet och vax-liknande material som distribueras i hela kroppen av blodet. Det behövs för att bygga cellmembranen, producera hormoner och skapa vitamin D. Levern faktiskt gör cirka 75 procent av kolesterol som finns i vårt system. Vi får 25 procent från livsmedel vi konsumerar. Kolesterol är viktigt att upprätthålla en sund kropp. Omvänt, människor som har en hög nivå av kolesterol i sina blodomloppet har en högre risk för hjärtsjukdomar
Det finns två typer av kolesterol. HDL, det "goda" kolesterolet, och LDL, som kallas det "onda" kolesterol. Det är viktigt för människor att förstå skillnaden mellan dem, liksom hur man skall uppnå rätt nivåer i ditt system. I USA och i vissa andra länder kolesterolvärden mäts i milligram (mg) av kolesterol per deciliter (dl) av blod.

totalkolesterol

AHA riktlinjerna att människor bör sträva efter en total kolesterol under 200 mg /dL. Om dina kolesterolnivåer är över 200 mg /dL det ökar risken för kranskärlssjukdom. En läsning på 200 till 239 mg /dl anses gränsfall. Allt ovan 239 mg /dl fördubblar en persons risk för hälsoproblem jämfört en individ som har en läsning lägre än 200 mg /dL.

HDL-kolesterol

HDL kallas "goda" kolesterolet. AHA riktlinjer rekommenderar en HDL nivå som är 60 mg /dl eller högre. Denna nivå skyddar mot hjärtsjukdomar. En HDL-kolesterol nivå under 40 mg /dl för män och mindre än 50 mg /dl för kvinnor, är för låg. Det ökar risken för kranskärlssjukdom. Personer med totalkolesterol på 200 mg /dL eller senare, eller ett HDL-kolesterol under 40 mg /dL (män) och mindre än 50 mg /dL (kvinnor), uppmuntras att ta ett lipoprotein test. Detta test kan verifiera LDL-kolesterol samt triglycerider.

LDL-kolesterol

Low-density lipoprotein (LDL) kallas ofta som "onda" kolesterolet. LDL byggs upp på väggarna i artärerna, som orsakar dem att minska. Detta villkor har ett starkt förhållande till hjärtsjukdomar. Personer med LDL-kolesterolnivåerna under 100 mg /dL finns inom AHA riktlinjer. En läsning på 100 till 129 mg /dl är närmast optimal nivå. Avläsning 130 till 159 skall gränsen, medan 160 till 189 mg /dl är hög. En läsning av 190 mg /dl och ovan är mycket hög. Målet för LDL-kolesterolnivåerna beror på personens antal riskfaktorer.

Den som är fri från hjärtsjukdom och diabetes och har en eller inga riskfaktorer bör fastställa sina LDL mål under 160 mg /dL. Individer med två eller flera riskfaktorer som inte har diabetes eller hjärtsjukdom behovet att uppnå ett mål på mindre än 130 mg /dl, enligt AHA riktlinjer. Människor som drabbas av hjärtsjukdom eller diabetes bör ha ett LDL-nivå mindre än 100 mg /dL.

Triglycerider

triglycerider är ett fett-liknande ämne som bildas i kroppen. Många har förhöjda nivåer av triglycerider beror på faktorer, såsom övervikt, rökning, en kost rik på kolhydrater eller för mycket alkohol. Vanligtvis individer som har en hög triglycerid nivå också har en hög total triglycerid räknas. Höga triglycerider är nära förknippade med kranskärlssjukdom och diabetes.

Förebyggande /Lösning

Du ska inte bara förstå den roll av kolesterol, men också hur du håller dina kolesterolnivåer under kontroll. AHA riktlinjerna ger människor rätt kolesterolnivåer att sträva efter. Några andra saker du kan göra för att styra ditt kolesterol är att bibehålla optimal vikt för din kropp och motion regelbundet. Du bör också äta mat låg kolesterol och mättat fett och undvika transfetter. Du kan få din nuvarande nivåer genom att schemalägga en screening.

Previous:nothing Next:beredning av tiazol

Relaterade artiklar


 • guidade bildspråk för förlossning
 • aha kolesterol riktlinjer
 • fysisk utveckling av sex-åringarna
 • Vad finns det för olika behandlingar för alkoholism?
 • hur man täcker en graviditet med sjukförsäkring
 • QuickVue graviditetstest instruktioner
 • hur man ger upp alkohol under graviditeten
 • spädbarn långsam utveckling i tal
 • hur du får ditt barn på vitamin D mjölk när i rätt ålder
 • Hur du tar någons blodtryck
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com