återfallsförebyggande för missbruksproblem föreläsningsmaterial

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-22
Missbruksproblem material i ämnet återfallsförebyggande avsedda för föreläsning ändamål bör fokusera på de färdigheter som måste läras ut för att tillfrisknande beroende att undvika återfall tillbaka till tidigare drog-eller alkoholrelaterade missbrukar beteende. Dessa färdigheter inkluderar färdigheter att klara att undvika återfall, hur man undviker att ett enda förfalla till att bli en fullfjädrad återfall och ökad delaktighet för att återhämta person genom förvärvat förtroende för att han är kapabel till kvarvarande drog eller alkohol fri

Coping Skills

coping färdigheter för att undvika återfall av färdigheter som är nödvändiga för att identifiera högrisksituationer, att förutse situationer och människor som får väcka dem om och förmåga att antingen undvika riskfyllda miljö helt eller hantera den effektivt när det uppstår. Den återhämtar personen måste kunna identifiera associationer till droger eller alkohol som kommer att leda till tankar om återfall och har en plan för att hantera dem när de kommer.

Frist vs Relapse

Föreläsningen måste betona att det finns en skillnad mellan en en-gång drog eller alkohol användning händelse och en fullfjädrad återfall. Det är viktigt att betona att det fortfarande finns tid att få hjälp att ändra återfall styrda beteende innan det utvecklas till en helt utom kontroll alkohol-eller narkotikamissbruk binge. De återhämtar person bör uppmuntras att alltid bära telefonnummer på hennes tillfrisknande sponsor, kurator, familjemedlem eller vem hon är beroende av att bistå när återfall är en allvarlig risk.

Förtroende och motivation att stanna kvar drog /alkohol gratis

återhämtar person utvecklar förtroende för hans förmåga att förbli drog eller alkohol fri genom dagar, månader och slutligen år av skovfria återhämtningstid. Den återhämtar person existerar inte i ett vakuum, och livet som vanligt fortsätter som han utövar återhämtning färdigheter. Att faktiskt kunna njuta av drogfria Hobby-och fritidsaktiviteter bidrar mycket till att återhämta persons tro att han kommer att förbli en tillfrisknande person. Försök med nya underhållning och aktiviteter bör uppmuntras och betonas i föreläsningsmaterial, eftersom det är den förändring som så småningom kommer att göra eller bryta den enskildes återhämtning.

Previous:nothing Next:hälsporre smärtlindring

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska bristningar under graviditeten
 • graviditetsillamående avhjälpa
 • hur man gör fosterdiagnostik graviditet yoga
 • arbetsterapi aktiviteter för barn
 • Vicks ånga vakt förångaren instruktioner
 • Vad finns det för olika behandlingar för alkoholism?
 • hur man gör en hinderbana för de små "ninja krigare"
 • övningar för att bli av med mannen bröst
 • roll telomeras
 • sig att slappna av när man är gravid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com