behandlingar för spruckna hälar

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-07-13
En vanlig händelse för några personer under vintern, spruckna hälar eller hälar med sprickor följd av torrt, tjockt och sprött häl hud som öppnas upp på grund av vardagens stress och press i stå eller gå. Detta gör en jobbig skick, ibland åtföljda av smärta och blödning. Salvor och geler särskilda och andra åtgärder, kan hjälpa läka detta villkor

Du behöver:. .
Glaskannans
Fluid extrakt av Ipecacuanha.
Ättiksyra.
Glycerin.
Sil.
Sugar.
Vatten.
Flaska med etikett.

Exfoliering

med hälen yttre mest hud beläggning blir särskilt tät och ömtålig, blir det nästan omöjligt för lotion eller geler att tränga igenom lager förhårdnader. Exfolierande hälen huden kommer att göra det mjukt, minska förhårdnader och göra det lättare för lotion att läka. I bad, massage hälarna "förhårdnader med en pimpsten och tvätta dem med tvål. Smörj eller glycerin omedelbart efteråt för att fukta exfolierad huden och hålla den fuktig. Om detta förfarande vidtas innan läggdags, klädd i strumpor att sova hjälper ytterligare.

bekämpa infektioner

Ibland en infektion resultat från en svamp som leder till spruckna hälar. I så fall kan du använda mot svamp fotkrämer eller over-the-counter fotsvamp grädde. Detta är bra särskilt när den tillämpas med peeling förfarande. Om du har djupa sprickor som kan vara utsatta för infektion, börja använda ett antibiotikum eller antibakteriellt grädde som Neosporin, som inte bara kommer att bekämpa infektioner men kommer också att bidra till att göra huden mjuk genom att bevara vattenhalt. Upprepa detta för ungefär en månad för långsiktiga resultat.

Fotvårdsspecialist behandling

En fotvårdsspecialist kan föreslå att ändra sko sulor för att bättre passa dina promenader eller kroppshållning stil. Ett annat alternativ kan vara avskaffandet av de härdade skrymmande huden genom processen med kirurgiskt avlägsnande av debridering. Den fotvårdsspecialist också kan rekommendera bär hälkopp för skydd eller behandling med en medicinsk häl "klister" för att få de båda sidorna av sprickan tillsammans för att läka det.

Naturläkemedel

mogen banan massa kan hjälpa läka spruckna hälar om de lämnas på området i 10 minuter. Du kan också förvänta liknande resultat från blötläggning av spruckna områden i limejuice gång i veckan tills hälen läker ordentligt. Blandning glycerin med limejuice eller ros vatten efter exfoliering är en bra metod för behandling eftersom detta hjälper lugnar huden och gör den mjuk och smidig.

Allmänna åtgärder

Aldrig raka förhårdnader med rakbladsliknande verktyg. Detta, eller av en olyckshändelse sår på förhårdnader kan förvärra situationen. Bära tillbaka täckta skor som hindrar expansion av hälen huden hjälper bota spruckna hälar. Rengör dina fötter med varmt och kallt vatten omväxlande och utnyttja dem. Barfota gående bör förhindras. Ha en kost rik på zink, vitaminer och omega-3-fettsyror som en brist på dessa kan leda till spruckna hälar. Försök att innehålla mycket gröna grönsaker, groddar vete, mjölk, sojamjölk, yoghurt, mineralvatten, nötter, bönor, fisk, krabba, brunt ris och linfrö i dina måltider.

Previous:nothing Next:Vilka är efter effekterna av rökning?

Relaterade artiklar


 • Hur förhindrar spiral graviditeten?
 • hur man vet att du har ägglossning så att du kan bli gravid
 • hur lång tid efter utsättning av p-piller kan du bli gravid?
 • naturliga sätt att inducera förlossningen
 • hur de ska hålla sig i form (även med barnen)
 • Vad finns det för olika behandlingar för alkoholism?
 • hur man ser yngre direkt:
 • de bästa sätten att lugna ont i halsen
 • silverax faror
 • aha kolesterol riktlinjer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com