beredning av tiazol

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-11
Tiazol, C3H3NS, först beskrevs av Hantzsch och Weber 1887, är en fem-aromatiska heterocykliska (innehåller icke-kolatomer i ringen) organisk förening som är användbar vid tillverkning av bekämpningsmedel, läkemedel, färgämnen och andra föreningar. Några av dem tumörhämmande och antivirala egenskaper. Den tiazolring är en del av vitamin B1 (tiamin) struktur, liksom av penicilliner. Historiskt var det först utarbetats av Hantzsch syntes

Hantzsch

Arthur Rudolf Hantzsch (1857-1935) är bland den långa listan av viktiga sena 19: e och tidig 20th century tyska kemister. Han studerade i Dresden, tog examen vid universitetet i Würzburg, och undervisade vid ett antal framstående universitet. Förutom hans syntes av tiazol har hans namn varit knuten till en pyridin syntes, och till en pyrrole syntes. Den Hantzsch tiazol syntesen är fortfarande viktig, idag.

Egenskaper hos tiazol

tiazol är en gulaktig vätska, koka punkt 116 till 118 Celsius. Den har en lukt tydligt liknar pyridin. Många ersatt Tiazoler bidra till smak och arom av livsmedel. Även tiazol besitter endast fem i ringen, delocalizes den ensamma par elektroner på svavel atom och fullföljer krävs Hückel antalet sex pi-elektroner för aromatisk. Som fallet är med aromatiska arter i allmänhet, kan ett antal konfigurationer av formeln för tiazol dras, sade varje att "bidra" till den övergripande art.

Syntes av osubstituerade tiazol

Även om avkastningen inte är bra, tiazol rakt genom en reaktion mellan thioformamide med chloroacetaldehyde.

NH2-C (H)=S + Cl-CH2 -CHO "C3H3NS
Thioformamide Chloroacetaldehyde tiazol

Syntes av Substituted Tiazoler

substituent sidokedjorna får tillsättas under ringen bildande genom ändringar av ovanstående reaktion eller av olika reaktioner. Vissa av dessa synteser namnges reaktioner, på grund av väsentliga betydelse eller historicitet. En sådan är Cook-Heilbron syntes (av 5-substituerade Tiazoler).

Tiazoler som har substituenter på två och fyra lägen på ringen kan utarbetas av Hantzsch syntes. Genom att använda Thioacetamide stället för thioformamide och chloroacetone istället för chloroacetaldehyde är 2,4-dimethylthiazole erhållas:

NH2-C (CH3)=S + Cl-CH2-C (CH3)=O 'C3 (CH3) 2HNS
Thioacetamide Chloroacetone 2,4-Dimethylthiazole

Andra viktiga derivat av tiazol är benzothiazoles.

Säkerhet och säkerhetsdatablad

tiazol är listat i CAS-288-47-1. Andning, ögonkontakt, förtäring och brandskydd måste beaktas när tillverkning, hantering tiazol.

Previous:nothing Next:de bästa ställena att gnida progesteron kräm på kroppen

Relaterade artiklar


 • hur man överlever den andra trimestern av graviditeten
 • hur man gör det mesta av ett medicinskt utnämning
 • Hur du tar ett bad under graviditeten
 • Fakta om ben sporrar på fötterna
 • hur man ser yngre direkt:
 • naturliga sätt att upplösa njursten
 • manlig hälsa tips
 • hur man förbereder för en pappa screening
 • hur man förbereder för en allergi scratch test
 • tips för att bli gravid med hjälp av hem artificiell insemination
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com