blodtryck riktlinjer för barn

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-15
En förändring av livsstil eller en plötslig ökning av ett barns vikt kan göra det nödvändigt för föräldrarna att övervaka sina barns blodtryck redan efter tre år gammal. Även barn kan utveckla högt blodtryck, vilket kan innebära allvarliga komplikationer för barnet som hjärtsjukdomar eller insjuknandet

Fakta

Det finns vissa riktlinjer i USA för att avgöra om ett barn har högt blodtryck. Dessa riktlinjer uppdateras kontinuerligt beroende på landets politik för att ta hand om barn med hypertoni. Under 2004 genomförde Houston University of Texas nya riktlinjer som inkluderade behandling blodtryck hos barn från tre år och upp under rutinmässiga sjukhusbesök. Dessutom omfattar de nya riktlinjerna reviderade blodtryck klassifikationer, en guide till att utvärdera högt blodtryck hos barn och en beskrivning om hur man upptäcker organskada hos barn.

Hypertension hos barn

En studie i JAMA, som innehöll en befolkning på 5. 582 barn, visar att hypertoni hos barn ständigt ökar baserar sig på enkäter från 1988 till 1994 och 1999 till 2000. Blodtrycket registreras i från 1999 till 2000 undersökningen är 1 och 2,9 mmHg högre än i den första undersökningen utförs från 1988 till 1994. Detta illustrerar effekten orsakas av förändring i livsstil, matvanor och fysiska aktiviteter bland barn från slutet av 1980-talet fram till senare år.

Blodtryck Klassificering

Den skala för att bestämma hypertoni hos barn mäts i percentiler, liknande hur barnläkare mäta IQ rankning. Det uppdaterade blodtryck tabeller innehåller det 50, 95:e och 99: e percentilerna. Av 50-percentilen skapades för att mäta mittpunkten av det normala blodtryck typ, medan de 95:e percentilen mäter över genomsnittet punkt av hypertoni hos barn. Slutligen är 99:e percentilen den högsta punkten av hypertoni.

Therapy

De nya riktlinjerna som nämns ovan också detaljer om metoder för terapi för barn med högt blodtryck. Normotensiva, eller barn med normal blodtryck, är fortfarande uppmuntras att ta upp fysisk aktivitet, hålla en önskvärd vikt, har en balanserad kost och få massor av sömn. För prehypertensive barn är förändring i livsstil och kost rekommenderas. Men om de uppvisar andra indikationer såsom diabetes eller njursjukdom, farmakologisk behandling rekommenderas.

Fördelar

De ovan nämnda riktlinjerna ge barn och både läkare med fördelen av att upptäcka högt blodtryck på ett tidigt stadium. Övervakning av ökning eller minskning av blodtrycket av ett barn ger föräldrarna möjlighet att ändra barnets livsstil så tidigt som möjligt och även bota hypertoni medan den fortfarande är i ett tidigt skede.

Previous:nothing Next:vad yoga behandlingar hjälper kvinnor i övergångsåldern?

Relaterade artiklar


 • hur man ska bekämpa en feber
 • trötthet rättsmedel
 • hur man gör det mesta av din läkare besök
 • hur man ska hantera graviditetsillamående
 • lungutveckling för tidigt födda barn
 • hur man gör en super säker (ej giftig) allrengöringsmedel
 • Varför är hjärtsjukdom vanligare hos kvinnor?
 • hur man läka nervsmärta
 • hur man vet att du har ägglossning så att du kan bli gravid
 • äldre vårdplanering
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com