botemedel mot liggsår

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-28
Liggsår kan vara allt från röda, kliande, smärtsamma huden blåsor eller öppna skrubbsår, djupa sår och även mycket allvarliga skador med muskelskada. Dessa resultat från förlust av blodcirkulationen i vissa kroppsdelar på grund av fortlöpande tryck eller friktion, främst i fall av långvarig sängliggande krämpor. Behandling av detta tillstånd kan vara av olika slag, där många typer av tillvägagångssätt, beroende på skick öm

tryckreducerande

Du bör vara noga med att flytta din position varje gång på ett tag. Vrid eller flytta dig själv på din egen var 15 minuter om du är rullstolsburen eller få någon att ändra din position varje par timmar om du är säng ridit. För att minska trycket på såret, se till att det är en mjuk stoppning mellan ont och sängen eller stolen ytan medan du vrider. Upphandla en kudde, madrass, matta eller pad, kanske till och med en vattenfylld en, passar på villkoret, allvar och situationen för dina ömma, för att förhindra ytterligare friktion. Kuddar och gummiringar faktiskt är kända för att komprimera området, så håll dig borta från dem.

Wound Rengöring

Att hålla såret fritt från bakterier och hindra det från att bli smittade är viktiga steg när avhjälpa liggsår. Det enklaste behandlingsmetoden för tidigt liggsår skulle vara att gnugga med mild tvål vatten eller saltvatten i de fall det är ett öppet sår. Som antiseptiska medel som jod och väteperoxid kan ytterligare skada ömtåliga hud och skjuta upp helande, inte använda dessa på sår. Skadade eller infekterad vävnad måste tas bort från det skadade området för att låta såret läka snabbt. Detta kan göras kirurgiskt med en skalpell i en ganska smärtsam procedur. Andra alternativ är debridering, där kroppens naturliga enzymer kan tvingas antingen av teknik med hög tryck konstbevattning eller tillämpning av en aktuell enzym att förstöra och sprida de döda vävnaden.

sår dressing

Dressing ett sår kan vara av många slag, beroende på svårighetsgrad av sjukdomen. Det viktigaste i alla förband är att hålla såret fuktigt med healing agenter, men det omgivande området så torr som möjligt. Lesioner i sår bör hållas täckt med hydrokolloider eller dressingar som håller fukten i såret och väcka ny cell generation. Antibiotika krämer krävs för utvärtes bruk på infekterade sår.

Kirurgisk metod

Ibland kirurgisk rekonstruktion kan vara nödvändigt att behandla en säng öm i syfte att öka hygienen och utseendet på en öm ärr område, blockera ytterligare infektion, lägre förlust av vätska genom öm och få ner framtida cancer.

Andra metoder

liggsår kan också behandlas med bubbelbad eller hydroterapi som hjälper ren servett och eliminera infekterade celler. Muntlig antibiotika och hälsosam kost för små näringsrika måltider, rika på zink och vitamin C, är också föreslås för läkning av trycksår. Naturliga metoder för att bota liggsår omfatta tvättar såret med en trollhassel och gurkmeja blandning och tillämpning av salva med zinkoxid, vetegroddar olja eller aloe vera. Ben och muskelavslappnande medel för befrielse från spasmer, tryckkammare syre, elektroterapi och andra botemedel mot liggsår är också ökar i popularitet i dessa dagar.

Previous:nothing Next:är badtunnor dåligt när man är gravid?

Relaterade artiklar


 • botemedel för spädbarn torsk
 • Varför är hjärtsjukdom vanligare hos kvinnor?
 • hur man identifierar tidiga tecken på graviditet
 • ordentlig fiskolja dosering för barn
 • goda kostvanor för klimakteriet
 • silverax faror
 • hur man ska behandla graviditet hemorrojder
 • hur man gör det mesta av din läkare besök
 • hur man förbereder för en allergi scratch test
 • blodtryck riktlinjer för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com