graviditet trimestern guide

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-07-20
Graviditet är uppdelat i tre trimestern. Den första trimestern består av veckan en till vecka 13. Den andra trimestern börjar vecka 14 och slutar vid vecka 27, medan den tredje trimestern börjar vecka 28 och slutar vid vecka 40 eller 42. Kvinnor är vanligtvis får gå två veckor passerat förfallodagen om det är en normal, hälsosam graviditet. Här är en guide om vad du kan förvänta dig under de tre trimestern av graviditeten

första trimestern

Under den första trimestern upplever många kvinnor kramper, spotting, trötthet och huvudvärk. De förväxlar ofta dessa symtom för PMS och inser inte att de är gravida tills de missar sin tid. Trötthet uppkommer på grund av förändrade hormoner som förbereder en kvinnas kropp under graviditeten. Vila så ofta du kan, och om möjligt, ta en tupplur under dagen. Ibland kvinnor upplever illamående och kräkningar under den första trimestern, speciellt när de vaknar. Illamående och kräkningar händer eftersom magen är tom. Prova att äta flera små måltider under dagen och ett mellanmål innan sängen. Ät mat som är intetsägande och torra som toast och kex. Undvik fet och stekt mat eftersom dessa tenderar att göra graviditetsillamående värre. Ta inte mediciner för illamående och kräkningar. Om illamåendet är allvarlig, kommer läkaren att ordinera medicin som Phenergen för att lindra kräkningar.

Andra trimestern

I andra trimestern illamående och kräkningar försvinner normalt. Mamman börjar må bättre och kommer att märka andra förändringar som händer med hennes kropp. Hennes bröst blir större, eftersom östrogen och progesteron stimulerar mjölkkörtlarna. Ömhet runt brösten lätta upp men bröstvårtorna fortsätter att vara öm och börja mörkna. Du vill ha en stödjande behå för din utvidga bröst. Fostret växer och i slutet av den andra trimestern kommer att väga 2 till 3 pounds. Det växande fostret gör att magen att expandera. Bristningar blir märkbara. Magen börjar också klia som magen växer, som sträcker huden. Gnugga lotion eller babyolja kommer att hjälpa klåda. Yrsel som händer även i andra trimestern på grund av fartyg dilating. Drick mycket vätska, och när du börjar stå, så gör det långsamt. När yrsel inträffar bör du lägga på din vänstra sida för att hjälpa till att återställa ditt blodtryck. Under den andra trimestern mamma-till-vara börjar uppleva fosterrörelser. Dessa rörelser börjar som lätt "fladdrar" i magen. I slutet av andra trimestern fostren rörelsen blir starkare.

Månad

gravida kvinnor under de senaste tre månaderna blivit obekväm. Ryggsmärtor är vanliga och lättad genom att Tylenol eller att din partner massera din rygg. Andnöd uppstår även när barnet fortsätter att växa, skjuta upp på membranet. Stående raka hjälper avlasta gör det lättare att andas. På natten, prop överkroppen med kuddar så att trycket tas ur lungorna. En del kvinnor märker att deras händer, anklar, ansikte och fötter sväller. En viss svullnad är vanligt under de sista stadiet av dräktigheten och vanligen går bort under vila eller förhöjning av benen. Ibland svullnad beror på allvarliga sjukdomar som utvecklas under graviditeten kallas förgiftning och havandeskapsförgiftning. Din läkare kommer att övervaka dig noggrant bör dessa två villkor utvecklas. Täta urinträngningar händer eftersom barnet rör sig djupare i bäckenet, sätta tryck på blåsan. Ibland olyckor kan inträffa när man skrattar, hostar eller nyser. Icke-deodorant trosskydd ska bäras under skydd. Under den senaste månaden en kvinna kan uppleva Braxton-Hicks kontraktioner, som också är känd som falskt arbetskraft. Dessa sammandragningar är oregelbundna och kommer och går. De uppträder som förberedelse för arbetsmarknaden. Real sammandragningar innebära intensiv smärta och komma med jämna mellanrum. Om sammandragningar inträffar som är intensiva och är fem till 10 minuters mellanrum, sedan är det dags att komma till sjukhuset.

Previous:nothing Next:övningar för att bli av med mannen bröst

Relaterade artiklar


 • blodtryck riktlinjer för barn
 • hur man kan förebygga halsbränna under graviditeten
 • vad som orsakar låga kalium?
 • att kliva av i Storbritannien
 • Hur förhindrar spiral graviditeten?
 • laktosfria livsmedel för spädbarn
 • hur man kan bidra till att minska feber
 • Fakta om ben sporrar på fötterna
 • hjälp med klimakteriet
 • Så för att lindra graviditetsillamående
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com