hur man får företaget sjukförsäkring betala nekad anspråk

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-07-20
Att betala för försäkring bara för att få försäkringsbolaget neka ditt påstående är frustrerande. Men bara för att försäkringsbolaget initialt förnekar betalning, betyder inte nödvändigtvis att du kommer att sitta där med räkningen de har vägrat att betala. Samla dina fakta och presentera dem klart och du kan få försäkringsbolaget att ändra sig

Du behöver:.
Kopia av din försäkring och förmåner
Kopia av din förklaring av förmåner (EOB).
Telefonnummer till läkare eller Provider som tillhandahållit tjänsten i fråga.


1.
I fråga om en tjänst (terapi, lab test, etc. ) förnekas, kontrollera din lista över förmåner att se som anges som omfattade en nytta. Om det inte är, kontrollera om det är noterat specifikt på förmåner som inte omfattas. Om det inte särskilt anges som inte omfattas är, kan du ha en chans att få försäkringsbolaget att betala för det.
2.
Vid ett besök på en läkarmottagning nekas eftersom de inte är av nätverk, kontrollera den senaste listan försäkringsbolaget skickas till dig. Var läkaren på listan? Om ditt försäkringsbolag har en lista över godkända tjänsteleverantörer på deras hemsida, kontrollera att lista mot en på internet. Om de skiljer sig, anteckna det och fråga varför du inte var varnad skriftligt till förändringar i tjänsteleverantörer.
3.
Ringa doktorn eller tjänsteleverantör (den som gjorde labbet test eller förutsatt att behandling). Be om särskilda skäl försäkringsbolaget nekade att betala dem. Också be om särskilda koder de används för att lämna din ansökan. Fråga vad dessa koder betyder. Ibland en läkarmottagning eller tjänsteleverantören kommer att sätta in fel kod på dina papper, orsakar din ansökan att nekas. Om läkaren kontor eller leverantören använt fel kod, be dem att refile. Många gånger kommer det att resultera i ditt påstående som betalas.
4.
Ring försäkringsbolaget. Kontrollera att den information som de har i sina system om ditt påstående stämmer överens med vad en läkare eller tjänsteleverantör skickat dem. Det är möjligt för försäkringsbolaget att felaktigt ange din information. Om någon descrepancies finns, be dem att granska din ansökan. Detta kan också leda till att ditt påstående som betalas.
5.
Om all information lämnades till dem på rätt sätt och förs av dem korrekt, har du fortfarande en chans. På din Förklaring av förmåner (EOB) kommer det att finnas en adress för skriva om du har ett horn eller överklagan. Om du inte hittar adressen, ring det nummer som anges på din försäkring kortet och be om det. I ditt brev ska du inkludera ditt namn, din försäkring identifikationsnummer, datum för tjänst som nekas, varför du gick till doktorn, och varför du tycker att de borde betala din ansökan. Var noga med att vara specifik.
6.
Om din försäkringsskada förnekas fortfarande, kontakta din State Department of Insurance. De kan hjälpa till med frågor du har och i fall av bedrägeri, kan ingripa.

Tips och varningar


 • När du gör dina telefonsamtal och skriver ditt brev, vara respektfulla! Kom ihåg att du försöker få den person du talar till eller skriver för att hjälpa dig.
 • Behåll en kopia av alla dina anteckningar från dina telefonsamtal, dina anteckningar från din webb-undersökning, och en kopia av din klagomål brev.


 • Previous:nothing Next:livsmedel för urinsyra minska

  Relaterade artiklar


 • Hur du tar någons blodtryck
 • hur man upp i vikt under graviditeten
 • hur man kan förhindra att du och dina nära och kära från att bli / smittas av svininfluensan (H1N1 virus)
 • hur man somna om du har problem
 • risker för bärbara datorer
 • sig att slappna av när man är gravid
 • hur man kan bli av diarré hos barn med hjälp av brat kost
 • bronkopulmonell dysplasi symtom
 • hur man identifierar tidiga tecken på graviditet
 • lungutveckling för tidigt födda barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com