hur man gör enkla övningar balans för seniorer

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-07-05
Balans är en förmåga som vi tar för givet när vi är unga. Men vi kan börja förlora den förmågan när vi åldras, vilket kan leda till fall och skador i vår mellannivå och högre år. Här är några grundläggande balans övningar som du kan göra var som helst för att bidra till att förbättra din balans
1.
Vår känsla av balans kan börja lämna oss i vår 40s, 50s och 60s om vi inte vidtar åtgärder för att upprätthålla den. Många människor som anser sig aktiv kan bli förvånad över deras brist på balans. De kan gå regelbundet eller göra lite lyft, men de inte tränar balans. Falls i mellersta eller sista åren, i kombination med ökande vikt och gradvis gallring ben kan leda till frakturer och stammar. Här är några grundläggande övningar balans som alla kan göra, var som helst och när som helst.
2.
Om du är oavsett ålder, kan du prova dessa för att se hur ditt saldo är. Nyligen hade jag en familjemedlem som gick igenom grundläggande militär screening, och balansen förmåga människor även i sina unga 20-talet var förskräckande. Börja med en stol, bord eller en vägg bredvid dig för säkerhets skull.
3.
Första grundläggande övning är att bara stå på ett ben och räkna till åtta. Upprepa fem till 10 gånger innan du slår till den andra foten. Om du är ganska stabil, kan du sträcka på upp benet framför dig och peka din tå.
4.
Nästa övning är att gå häl till tå, som om du gör ett Breathalyzer test. Walk minst sex steg i vardera riktningen med hälarna och tårna att röra eller nästan röra. Gör så här längs en vägg till en början.
5.
En annan bra övning är balansen promenad. Vandra i en rät linje med ena foten framför den andra. Lyft den bakre foten på varje steg och hålla upp i en sekund innan du fortsätter. Walk 20 steg och sedan vända.
6.
Annan bra grundläggande övning är en sida benet höjning. Stå rak och har baksidan av en stol framför dig om du behöver hålla på. Lyft ena benet på sida 6 till 12 inches. Upprepa med andra benet tills du gör 10 med varje ben.
7.
Jag hoppas att dessa övningar är mycket enkelt för dig, men du kan bli förvånad över, oavsett vilken ålder du är! Enkla övningar balans kan läggas till övningar, eller kan göras medan du tittar på tv, väntar på en flygplats, eller stående på bakgården. Förhoppningsvis kommer detta att hjälpa dig eller någon kär till dig återfå sin balans och förhindra fallolyckor.

Tips och varningar


 • Tai Chi övningar har visat sig vara ett bra sätt att förbättra balansen.
 • behärska dessa grundläggande övningar innan man går vidare till något mer dramatisk.


 • Previous:nothing Next:hur man kan förhindra att du och dina nära och kära från att bli / smittas av svininfluensan (H1N1 virus)

  Relaterade artiklar


 • fysisk utveckling av sex-åringarna
 • hur man får ett ultraljud för graviditet
 • hur man handskas med en förfallen graviditet
 • lungutveckling för tidigt födda barn
 • Hur refinansiera med rabatt poäng
 • hur man köper ett blodsockertest
 • hur man identifierar tidiga tecken på graviditet
 • hur man överlever den andra trimestern av graviditeten
 • Hur man känner igen graviditetsdiabetes
 • hur man kan minska bristningar under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com