hur man lever längre och bättre

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-30
Det enda vi alla vill göra är att leva till mogen ålder. De vanliga råd såsom att undvika cigarettrök, motionerar regelbundet, äter hälsosam mat och bibehålla en normal vikt och blodtryck är grundläggande förutsättningar för lång livslängd. Men är inte vår önskan att leva om mer än att bara överleva? Den verkliga poängen är att "njuta" liv längre. Här är några inte så vanligt tips
1.
Förhindra vad du kan! För dem i åldersgruppen 25 till 44-gruppen, är den främsta dödsorsaken aids. Wow! Och det är nästan alltid förebyggas. Allt du behöver göra är att använda kondom och vara medvetna om hiv-status för din partner. En annan ledande dödsorsaken i denna åldersgrupp är olyckor. Också förebyggas, kan allvarliga skador och död minskas med mellan 45 och 50% genom att bara bära säkerhetsbälte.
2.
Gifta sig! En nyligen publicerad studie i Journal of Epidemiology och gemenskapens hälsa visar att tidig död nästan två tredjedelar mer sannolikt för dem som aldrig gifta, med risk för högre bland ensamstående män än kvinnor. Ett överraskande statistik visade att även de ogifta var i allmänhet bättre kondition, de var större risk att dö tidigt än sina mindre friska gift motsvarigheter.
3.
Ha mer sex! I en Arizona State University studie på 58 medelålders kvinnor, intimt och sexuellt beteende inte bara minskad stress nästa dag, men var själv föreviga, vilket leder till mer tillgiven beteende och risken för intimitet. Det konstaterades att försökspersoner uppvisade ett lägre baseline blodtryck, mindre av en blodtrycket stiga och mindre av en stress efter "positiv fysisk kontakt" med en partner. Emotionell interaktion utan fysisk intimitet hade inte samma effekt. Andra effekter av intim kontakt är djup, avslappnad andning som slappnar kroppen och syresätter din, frigörandet av endorfiner och andra må bra hormoner och en bra fysisk träning, som beroende på din nivå av entusiasm, kan bränna en massa kalorier.

4.
Få massage! Inte bara är massage ett underbart verktyg för stress, har studier visat att fysisk beröring är nödvändigt för emotionella hälsa också. Bebisar som inte berörts tillräckligt inte mår bra. Gör det ofta.
5.
Tillbedjan och bön! Att vara en del av en religiös grupp typiskt minskar riskbeteenden som rökning och druckit stora mängder alkohol och ger känslomässigt stöd, men ännu viktigare, väcker en andlig trossystem hopp och ger en person en mer positiv syn på livet. En studie från Duke University Medical School visar att en kombination av grupp deltagande i kombination med meditation eller bön kan förlänga ditt liv med sju till 14 år. Harold G. Koenig, MD, professor i psykiatri och beteendevetenskap vid Duke stater, "Människor som känner att deras liv är en del av en större plan och styrs av deras andliga värden har starkare immunförsvar, lägre blodtryck, lägre risk för hjärtinfarkt och cancer, och läker snabbare och leva längre. "
6.
Fortsätt arbeta! En europeisk studie visar att bland mer än 16. 000 grekiska män och kvinnor hade de som gått i pension tidigt 51 procent högre dödlighet än de som fortsatte att arbeta. En annan studie rapporterade att bland 3. 500 Shell Oil anställda, var de som gick i pension vid 55 två gånger stor risk att dö under de kommande tio åren som människor i samma ålder som fortsatte att arbeta. En gratis undersökning från 2005 följande 12. 640 medelålders ungrare fann att de som kände att deras liv hade betydelse hade signifikant lägre cancer och hjärtsjukdomar än gjorde de som inte känner på detta sätt. Har en känsla av mening, en anledning att komma ur sängen på morgonen, är ett gemensamt drag bland hundraåringar.

Mihaly Csikszentmihalyi, tidigare ordförande för institutionen för psykologi vid University of Chicago, menar att finna tillfredsställelse i aktiviteter som utvecklar en färdighet, utmana oss, och ge fortlöpande återkoppling är nyckeln. För en bergsbestigare, nå toppen är målet, men inte syftet. Syftet är att klättra. Hitta något att fokusera på att du har alltid velat göra men trodde att du kunde inte. Precis som i bestiga ett berg, bör målmedveten aktivitet engagera dina förmågor och kräver ansträngning.
7.
inte svettas de sista pounds! En studie utförd av forskare med Statistics Canada, McGill University, och Kaiser Permanente Center for Health Research visar att människor med ett BMI på 25 till 29,9, anses överviktiga men inte feta, ha en överlevnadsfördel över folk med högre eller lägre BMI, en mått på kroppsfett baserat på en persons längd och vikt. Jämfört med normal vikt människor, var de som klassificeras som underviktiga 73% större risk att dö, extremt överviktiga (BMI på 35 eller mer) var 36% mer troligt, överviktiga (BMI 30 till 34. 9) hade ungefär samma risk för död, och de som klassas som övervikt (BMI från 25 till 29,9) var 17% mindre risk att dö.

Puh! Vilken lättnad!


Previous:nothing Next:kronisk snuva hos småbarn

Relaterade artiklar


 • botemedel mot liggsår
 • steg för handtvätt
 • orsak för ett upprepat cellprov
 • katt allergier hos barn
 • naturliga sätt att upplösa njursten
 • livsmedel som är dåligt för menstruationskramper
 • naturliga sätt att inducera förlossningen
 • symptom av multipel skleros hos barn
 • orsaker till att äta mindre och gå upp i vikt efter klimakteriet
 • hur man överlever den tredje trimestern av graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com