hur man ska leva hälsosamt i giftiga värld

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-07-12
Världen är fylld med dolda faror i de produkter vi äter, tvätta och städa med, och även de vi använda för att lagra vår mat. Många tror att om det är i en produkt måste det vara säkert. Inte så. Det är upp till oss som konsumenter att vara kunnig om säkerheten på ingredienserna i produkterna vi använder och undvika fara när det är möjligt. Här är några tips som hjälper dig och din familj undvika exponering för skadliga kemikalier
1.
Köp ekologisk frukt, grönsaker, kött, ägg och mejeriprodukter så är möjligt. Drick mjölk och köpa mejeriprodukter de har orden "ingen rBGH" på kartongen. Rekombinant nötkreatur tillväxthormon (rBGH) har kopplats till bröstcancer. Icke-ekologiska fjäderfä, nötkött och annat kött kan också innehålla bekämpningsmedel och antibiotika. Tänk också på att orden "alla naturliga" inte betyder samma sak som ekologisk.
2.
Undvik förädlade livsmedel, särskilt charkuteriprodukter som innehåller natriumnitrat. Natriumnitrat ger bacon, korv och pastrami deras aptitretande röd färg, men det kan leda till nitrosaminer i ditt system, vilket i sin tur kan leda till cancer.
3.
Att konstlade färgämnen och sötningsmedel och andra tillsatser. Möss och råttor som utsätts för Blue 1 och 2, röd 3 och gul 6 har utvecklat hjärna, binjure, sköldkörtel och tumörer njure. Aspartam, ett neurotoxiska kemiska tillsatser som används för att söta lightläsk och andra produkter kan orsaka nerv cellskador, yrsel och huvudvärk.
4.
Skär ner på konserver, förvara mat i icke-plastbehållare och aldrig mat i mikrougn plastbehållare. Många burkar innehåller en plast foder som innehåller bisfenol-A. Denna förening har också använts i nappflaskor och mat förvaringskärl. Den bryter ner när den utsätts för värme och kan förorena din mat inför mer.
5.
Filtrera ditt vatten och drick det ur ett glas, inte en plastmugg. Klor i kranvatten, kan påverka hälsa genom att bidra till astma, hösnuva, anemi, bronkit och en sort eller andra symtom och sjukdomar.
6.
Ät låg kvicksilver fisk som American-odlad tilapia i stället för svärdfisk eller tonfisk.
7.
laga din mat i rostfritt stål , gjutjärn kastruller och stekpannor. Teflon eller non-stick beläggning på kastruller kan frigöra skadliga ångor vid upphettning som kan innebära en risk för hjärtsjukdomar.
8.
Använd ekologiska hårvårdsprodukter, kosmetika och rengöringsprodukter produkter. Många kemikalier som finns i icke-ekologiska produkter är kända för att orsaka cancer och andra sjukdomar. Undvik EA (dietanolamin) MEA (momoethnanolamine) Te (trietanolamin, Cocamide DEA eller MES, Lauramide DEA, natriumlaurilsulfat SUFATE (SLS) och Sodium Laureth Sulfate (SLES) Propylenglykol (PG), mineralolja: Mineralolja, ett derivat av petroleum, isopropylalkohol, FD C färgpigment, doft, IMIDAZOLIDINYL UREA och DMDM hydantoin.


Previous:nothing Next:hur man köper inteckning poäng

Relaterade artiklar


 • hur har ett test allergi scratch
 • aha kolesterol riktlinjer
 • Vicks ånga vakt förångaren instruktioner
 • hur man handskas med överskott viktökning under graviditeten
 • vad som orsakar låga kalium?
 • hur man ska bekämpa en feber
 • Fakta om ben sporrar på fötterna
 • alkohol behandling i tonåren
 • hur man ska behandla graviditet hemorrojder
 • hur man förebygger svullnad
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com