klimakteriet och bröstcancer

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-25
Det har inte bevisats att klimakteriet orsakar bröstcancer. Men en av riskerna för bröstcancer stigande ålder, vilket också är när klimakteriet börjar. Vissa faktorer i samband med klimakteriet har en benägenhet att antingen minska risken eller öka chanserna att få bröstcancer. Hormonbehandling (HRT), post-menopausala viktuppgång och höga insulinnivåer kan öka risken, medan ökad fysisk aktivitet och användning av raloxifen

Du behöver:.
Arm hammare.
Colgate tandkräm.
Vicks vaporub.
förberedelse h.
väteperoxid.
kiwi vit vätska skokräm.
Dickinsons trollhassel.
Lipton tepåse.
Phillips magnesiumpreparat.
havregryn.

hormonbehandling

WHI Östrogen-Plus-progesteron studie rapporterade att det var en ökning med 24 procent i bröstcancer fem år efter hormonbehandling (HRT). De bröstcancerfall som var något större, och var vid mer avancerade stadier av den tid diagnosen gjordes. Vidare hade 25,4 procent av cancer spred sig från bröstet till andra organ eller lymfkörtlarna, även om det inte sprids i 16,0 procent av dem som inte tar HRT.

WHI Östrogen-Alone studie rapporterades att minst sju år efter att ha tagit HRT, det fanns ingen ökning av risken för bröstcancer om kvinnor hade haft en tidigare hysterektomi. Det var en 20 procent minskning i risken att insjukna i tidig cancer stadium bröst och duktal bröstcancer. Enligt rapporten var lägre förekomst inte statistiskt signifikant, eftersom det kan ha orsakats av andra faktorer. Östrogen-alone-studie visade en markant ökning av antalet gånger en kvinna har haft ett onormalt mammogram.

Dessutom var data från 51 studier befolkningen som hade publicerats i 1980-talet och 90-talet gett omfattande översyn, avslöjar att det skett en ökning i risken för bröstcancer bland dem som använt HRT som kunde anses statistiskt signifikant. Andra faktorer var inblandade, inklusive det faktum att studier endast nämns östrogen-alone-användning, liksom det faktum att det verkade mer framträdande hos kvinnor som hade en låg kroppsvikt eller låg BMI.

Viktökning

Insulinresistens, stress och fortsatta svängningar hormon bidrar alla till viktökning. Rapporter visar att en vinst på över 55 pounds i åldrarna 18 och uppkomsten av klimakteriet ökad risk bröstcancer med 45 procent. Risken minskar gång viktminskning inträffar under dessa år minskar risken.

Högre insulinnivåer

högre insulinnivåer hos kvinnor som inte är diabetiker, utan snarare beror på andra faktorer, inklusive använder HRT, har visat att öka riskerna bröstcancer hos kvinnor. Styra insulinnivåer, även för kvinnor som inte är diabetiker, kan minska denna risk.

Ökad fysisk aktivitet

Alternativt kan menopausala kvinnor minskad risk för bröstcancer genom att förbli fysiskt aktiva. Det är inte nödvändigt att starta en rigorös work-out schema, utan någon form av motion även promenader, trädgårdsarbete, gör hushållsarbete, eller något som får kroppen att flytta kommer att bidra till att minska risken för bröstcancer

Raloxifene raloxifen, känd under varumärket Evista u00AE, är ett läkemedel som har FDA-godkänt för användning av postmenopausala kvinnor som har osteoporos och löper risk för invasiv bröstcancer, och av dem postmenopausala kvinnor som övervägs eller känt att hög risk för invasiv bröstcancer. En dos på 60 mg per dag rekommenderas.

Previous:nothing Next:rättsmedel för spädbarn med täppt näsa

Relaterade artiklar


 • farorna med plast nappflaskor
 • goda kostvanor för klimakteriet
 • husdjur för barn som har astma
 • Orsak och symtom på fibromyalgi
 • hur man köper inteckning poäng
 • yoga rutiner för barn
 • klimakteriet och bröstcancer
 • Hur kan jag få min läkare att ge mig smärta medicin?
 • graviditet trimestern guide
 • hur man vet att du har ägglossning så att du kan bli gravid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com