kvarstående effekter av p-piller

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-19
P-piller kan ha kvarstående effekter, vilket innebär att effekterna kan pågå även efter det att tabletterna har stoppats. Majoriteten av dessa, såsom effekter på ben hälsa, fysiska, medan andra har både fysiska och psykiska effekter, såsom akne behandling. De flesta är positiva hälsoeffekter, som kan ha både kortsiktiga och långsiktiga konsekvenser på kroppen, i synnerhet som kvinna åldrar

Effekter på Bones

P-piller som innehålla en kombination av hormoner, vanligen östrogen och gestagen, har visat sig förebygga förlust av benmassa hos kvinnor som har nått sin högsta nivå på benmassan. Detta sker vanligtvis när en kvinna passerar hennes 30-åriga varumärket.

Effekter på muskler

Nya studier har visat att kvinnor som motionerar regelbundet, men vars hormonnivåerna reduceras genom användning av p-piller, får inte bygga så mycket muskelmassa som de normalt skulle, om de inte var på p-piller. Den minskade massan inte har en effekt på prestanda, så läkarna säger att detta är inte ett skäl för att kvinnor ska sluta använda p-piller eller att inte betrakta dem som ett preventivmedel.

Effekter på fortplantningsorganen

Birth p-piller kan skydda kvinnor från cancer i vissa reproduktiva organ, närmare bestämt livmoder och äggstockar. Dessutom finns möjligheten att det också kan skydda mot tjocktarmscancer.
P-piller också förhindrar bildandet av cystor på äggstockarna. Kvinnor som använder lågdos-piller eller piller som innehåller endast ett hormon kanske inte får denna förmån.

Effekter på fertilitet

En kvinna brukar kunna bli gravida inom 2 till 3 månader efter avslutad behandling med p-piller, även om vissa kvinnor har tänkt omedelbart efter avslutad p-piller. När en kvinna har haft 2-3 regelbundna perioder, så är detta ett tecken på att hon har ägglossning regelbundet.

P-piller kan faktiskt hjälpa till med fertilitetsproblem. Oregelbunden eller frånvarande ägglossning är en orsak till infertilitet, och eftersom p-piller reglerar hormoner som i sin tur göra att man har regelbundna perioder, kan detta förbättra en kvinnas möjligheter att bli gravid.

effekter på den totala hälsa

P-piller används för att behandla endometrios, ett tillstånd där livmoderslemhinnan avbryter och lägger till andra organ i bäckenregionen. Detta är ett mycket smärtsamt tillstånd och kan orsaka ärrbildning, vilket kan blockera orgel från att fungera korrekt. När p-piller korrekt endometrios, det organ fungerar bättre, förbättra den totala allmänna hälsa.

Previous:nothing Next:skäl att ge blod

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av blåmärken nu
 • träning steg för graviditet
 • hur man upp i vikt under graviditeten
 • hur man förbereder för en allergi scratch test
 • bot för en rinnande näsa
 • hur man förebygger svullnad
 • Definitionen av ett Pap-test
 • hur man använder ett graviditetstest
 • Vad finns det för olika behandlingar för alkoholism?
 • goda kostvanor för klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com