magsmärtor hos barn

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-13
Magsmärtor hos barn är mycket vanligt barndomen problem och en av de främsta orsakerna till barndomens läkarbesök. Magsmärtor är också en av de mest utmanande medicinska tillstånd att diagnostisera. Barn kan uppleva magont som ett resultat av ett stort antal sjukdomar såsom Magsjuka, äta för mycket, stress från skolan och hem liv, och komplikationer som en blindtarmsinflammation. Tidig diagnos och behandling är den bästa metoden för att behandla och hantera alla villkor i magsmärtor

Du behöver:.
Glasbehållare.
Fluid extrakt av Ipecacuanha.
Ättiksyra.
Glycerin.
Sil.
Sugar.
Vatten.
Flaska med etiketten.

Orsaker

Magont hos barn kan vara från bakterie-eller virusinfektioner som en maginfluensa eller mat-relaterade frågor såsom matförgiftning, födoämnesallergier, överätande och överdriven gasproduktionen. Förgiftning kan också leda till magsmärtor hos barn och kan vara ett resultat av att äta giftiga ämnen som tvål eller överdoserar läkemedel. Okänd medicinska komplikationer som diabetes och även insektsbett kan också leda till magont. Allvarliga medicinska komplikationer såsom förstoppning, större blockering av tarmen och en blindtarmsinflammation även orsaka svåra magsmärtor.

Test

Konsekvent svåra magsmärtor kommer att behöva undersökas ytterligare, vilket fick din barnläkare att undersöka barnet för möjliga bakomliggande orsaker. Testning kommer att omfatta en grundlig undersökning som möjligt kan omfatta en rektal undersökning för att bedöma eventuell förekomst av blod eller blödning. Blod arbeten kan utföras för att kontrollera blodkroppar, kulturer blod, amylas, lipas och blyhalter och leverfunktionstester. Urinprov kan tas för kultur och urinanalys. Avföringsprov kan också tas för att analysera för bakterier, parasiter och blod. Röntgenbilder kan tas samt ultraljud och /eller CAT skannar av buken regionen. Din barnläkare kan även rekommendera att ditt barn ser en gastroenterolog för vidare provtagning och behandling.

Hem Behandling

Låt ditt barn att vila lika mycket som möjligt tills smärtan avtar. Ge henne en värmedyna att lägga på magen medan vila ytterligare smärtlindring. Om ditt barn är kräkningar, se till att hon dricker tillräckligt med vätska för att förhindra uttorkning. Prova att ge henne 1-2 uns av vätska varje 20 minuter om hon inte kan hålla stora mängder vätska ner. Undvik att ge ditt barn mjölk, juice, kraftigt kolsyrade drycker, sportdrycker och kaffe. Istället försöker soppa buljonger, ginger ale och vätskor uttorkning såsom Pedialyte. Om ditt barn tål fast föda, främja en mild diet av rostat bröd, kex, ris, bananer och /eller äppelmos.

Professionell behandling

Professionell behandling bör ordineras enligt ditt barns individuella testresultat. Behandlingen kan helt enkelt vara instruktioner för omfattande vila, en mild diet och en ökning av vätskor eller sjukhusvistelse och /eller kirurgisk behandling för allvarligare tillstånd.

Överväganden

Magsmärtor som åtföljs av diarré vanligen indikerar en virusinfektion och tenderar att sista färre än 72 timmar. Feber tillsammans med magont inte nödvändigtvis ett tecken på allvarliga problem. Ring din barnläkare omedelbart om ditt barn upplever magsmärtor åtföljs av kräkningar under mer än 24 timmar.

Previous:nothing Next:behandlingar för spruckna hälar

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in Childs överliggande i bilen
 • Vad styr stegen i andning av glukos
 • hem rättsmedel för täppt näsa på spädbarn
 • de bästa ställena att gnida progesteron kräm på kroppen
 • trötthet rättsmedel
 • hur man kan slå hudirritation
 • hur man får tillräckligt med vila under din graviditet
 • Hur identifiera graviditetsdiabetes
 • manlig hälsa tips
 • graviditet akne rättsmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com