manlig hälsa tips

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-07-09
Män ser ibland hälsa helt enkelt. De anser inte hela kroppen och psykiska behov hälsa. Många män tenderar också att ignorera viktiga delar av deras hälsa, till exempel sexuell och genitala hälsa, med tanke på diskussionen om deras organ tabu. Man hälsa kan upprätthållas genom förnuftig överväganden som hjälper dig att njuta av din kropp, jobb, sexliv och socialt liv

Du behöver:.
Glaskannans
. Fluid extrakt av Ipecacuanha.
Ättiksyra.
Glycerin.
Sil.
Sugar.
Vatten.
Flaska med etiketten.

Fysisk

Det är lätt att låta kroppen bli mjuk och hård. Regelbunden motion för män i alla åldrar bör vara en del av deras rutin. Detta inkluderar vikt motstånd för att bygga starka ben och muskler, aerob träning för att stärka hjärtat och lungorna, och stretching för att undvika skador till följd av att flytta, lyfta och rusar. Fysisk träning hjälper också sänka kolesterolnivåerna och positivt påverkar humör.

Sexuell hälsa

Efter 40 års ålder, bör du ha en läkare kontrollera din prostatakörteln för tillväxt. Prostatacancer är en av de vanligaste dödsorsakerna bland män äldre än 40 år. Vidare bör män i alla åldrar undersöka sina testiklar för några onormala klumpar och rapportera eventuella problem till sin läkare. Priser för testikelcancer ökar i alla åldersgrupper, särskilt hos män i åldern 15 till 30. Även sällsynta, peniscancer ökar också, så ömhet eller rodnad eller knölar på penis bör rapporteras till din läkare.
Om inte monogam, bör du få regelbundna tester för sexuellt överförbara sjukdomar som klamydia och hiv. Även med testning, att noggrant välja en sexuell partner och öva säkra sexuella aktiviteter kommer att sänka dessa risker för dig och din partner.

Diet

Livsmedel som innehåller mycket zink kommer att bidra till spermieproduktionen och testikelcancer hälsa. Undvika transfetter hjälpa till att sänka kolesterolnivåer, medan de äter färsk frukt och grönsaker ökar halten av antioxidanter. Färskvaror med C-vitamin, som broccoli, har positiv anti-cancer egenskaper också. Korn som havre och korn, samt fullkornsris pasta, bygga starkare hjärta muskler, hjälper till att sänka kolesterol och minska vikten. Alltid dricka mycket vatten under hela dagen.

Mental hälsa

Många män förbise psykisk hälsa som en del av deras oro för hälsan, men den psykiska hälsan påverkar våra kroppar, relationer och karriär. Med biologiska, psykologiska och sociala faktorer som bidragande bör du välja och bygga en balanserad livsstil som minimerar stress, erkänner depression och är full av sunda relationer där man ger och får. Depression kan ofta behandlas framgångsrikt, och ändå ofta ignoreras av män.

Previous:nothing Next:orsak för ett upprepat cellprov

Relaterade artiklar


 • spädbarn långsam utveckling i tal
 • hur man hittar hem hand om ett handikappat barn
 • hur man ser yngre direkt:
 • hur man rengör och läka mindre skärsår och skrubbsår
 • hur man får ett ultraljud för graviditet
 • Hur kan jag få min läkare att ge mig smärta medicin?
 • hur man överlever den första trimestern av graviditeten
 • risker för bärbara datorer
 • rotavirusinfektion hos barn
 • vård i slutet av prematura barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com