naturlig behandling av torrhosta

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-31
Hosta är kroppens sätt att skydda dina lungor. När lungorna är irriterade, skickar de en signal till hjärnan. Din hjärna berättar då kroppen att hosta. Så hjälpsamma som det är, gör det inte en torr, hacka hosta något mindre irriterande. Lyckligtvis finns det flera naturliga behandlingar för torrhosta

dricka mycket vätska

Bra hydrering är viktig för varje funktion i kroppen-inklusive lungorna. Dricka mycket vätska förhindrar slem i lungorna från att få klibbiga, fuktar torr, irriterad näsan, och hjälper kroppen att läka snabbare

Använd en luftfuktare

En torr hosta är ofta lindras med luftfuktighet. . Du kan fukta ditt rum med hjälp av en luftfuktare när du sover på natten. Håll alltid luftfuktare genom att hålla den ren och byta filter på en regelbunden basis. En smutsig befuktare kan förvärra din hosta och leda till mer allvarliga problem.

Om du inte har en luftfuktare, ånga upp ditt badrum. Att ta en lång, varm dusch är ett bra sätt att lugna en torr hosta.

Prova honung

Forskning visar att honung är lika effektivt som over-the-counter hosta suppressants. Med upp till 2 teskedar före sänggåendet kan lindra din hosta och att du kan få lite vila.

Dricka varmt vätskor

Varm vätska är mycket lugnande om du har en torr hosta. Prova att värmas upp äppeljuice eller te och smuttar det långsamt. Varm vätska inte bara slappna av trängsel och hjälpa fylla vätskor, men också koppla av och lugnar irriterad luftvägar. Varm kyckling soppa är ett bra val, eftersom det har anti-inflammatoriska egenskaper

Sug på Hard Candy

Prova att suga på hårda karameller eller hosta för din hosta -. Båda kan lugna en torr, Scratchy halsen och hjälp lindra din hosta.

Undvik allergans och irriterande

Allergener och miljömässiga irriterande ofta utlöser en torr, hacking hosta. Den vanligaste är: cigarettrök, damm kvalster, kackerlackor, mögel och husdjur. Undvik dessa saker när det är möjligt. Om du röker, se din läkare för hjälp med att sluta. Rökning är det värsta du kan göra för din kropp, särskilt om du lider med hosta.

Gå lätt på den värme

Det är inte bara vintermånaderna bästa sändningstid för förkylningar och virus, men det är också när inomhusluften är den torraste på grund av höga nivåer av värme. Hålla hemmet temperatur mellan 68 och 70 grader C kan lindra din torrhosta.

Prova lakritsrot

lakritsrot har länge använts för att lindra symtom på bronkit, allergier och förkylningar. Lakritsrot kan drack som te eller tas med honung. Ta inte lakritsrot om du har högt blodtryck. Fråga alltid din läkare innan du tar lakrits, eftersom det kan skada reagera med vissa mediciner.

Previous:nothing Next:Definitionen av en blodtransfusion

Relaterade artiklar


 • Hur du tar ett bad under graviditeten
 • för tidig förlossning behandling
 • hur man köper bipollen
 • yoga rutiner för barn
 • rättsmedel för spädbarn med täppt näsa
 • hur man hittar hem hand om ett handikappat barn
 • naturliga botemedel för PMDD (premenstruell dysfori)
 • hur man förbereder för en allergi scratch test
 • hur man ser yngre direkt:
 • hur man får ett ultraljud för graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com