naturliga botemedel för PMDD (premenstruell dysfori)

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-12
För många kvinnor, veckan innan deras period kan presentera en mängd olika obehagliga symptom såsom kramper, humörsvängningar och utmattning. Men för vissa kan premenstruellt syndrom orsaka sådana fruktansvärda symtom det påverkar deras dagliga liv. Många kvinnor upplever extrem depression, försvagande kramper och humörsvängningar som kan skada vänskap och äktenskap. Dessa förutsättningar är inte normalt och bör inte ignoreras. Orsaken kallas premenstruell dysfori eller PMDD, och det finns naturliga behandlingar som är tillgängliga som kan hjälpa.

livsstilsförändringar

Som de flesta krämpor, kan symtomen vid PMDD vara lättade kraftigt med förbättring av kost och motion. Detta ska alltid vara det första man gör du försöker. Få en genomgående hälsosam kost full av frukt, grönsaker, magert protein och fibrer kan avsevärt förbättra din kropp och själ hälsa. Upprätthålla ett regelbundet träningsprogram har visat sig vara oerhört effektiv i förebyggande och behandling av depression och ångest, så det även kan vara effektiv för att lindra emotionella symptomen av PMDD. Träning utlöser lugnande hormoner i hela kroppen, öka din känsla av välbefinnande.

Signalsubstans Funktion

Om du lider av PMDD, de signalsubstanser som återutsända meddelanden från hjärnan till kroppen kan bli dysfunktionella. Det finns signalsubstansen tester tillgängliga som kan upptäcka nivåerna av vissa hormoner och kemikalier i blodet. Dessa kan innehålla ledtrådar till varför du upplever vissa symptom och hur de kan behandlas. Några naturliga tillskott kan vara effektiva på att förbättra neurotransmittor funktionen. Med ytterligare omega-3 fettsyror, 5-HTP, vitamin D, aminosyror och johannesört är effektiva för vissa människor.

Hormonella support

Eftersom symtomen av PMDD infinner sig före mens, de är tätt knuten till hormonnivåer i kroppen. Med ett tillskott av ytterligare progesteron kan hjälpa vissa kvinnor. Ofta är den traditionella medicinska metod att förvalta dessa hormoner genom ett p-piller. Men många kvinnor föredrar att inte använda p-piller på grund av oönskade biverkningar. Du kan ha din progesteron nivåer testas för att avgöra om detta kunde vara en lämplig behandling. Användningen av progesteron är inte en FDA-godkänd behandling för PMDD symtom, så läkarna brukar ha olika åsikter om denna typ av behandling. Många kvinnor, men finner att behandlingen skall vara effektiv.

PMS Behandlingar

Några av de naturliga behandlingar som bidrar till att förbättra typiska PMS-symptom kan vara effektivt för dem med PMDD. Förutom att vara en integrerad del av att upprätthålla benhälsa, kunde en kalciumtillägg att mildra några av symtomen vid PMDD. Det kan bidra till att minska fysiska och psykiska symptom. Magnesium kosttillskott kan också bidra till att minska vätskeansamling, hjälpa till att lindra smärta och ömhet från uppblåsthet. E-vitamin kan minska vätskeretention och kramper. Med en B-komplex-vitamin är känt för att lindra effekterna av humörsvängningar. Även om deras verkan inte bevisat i några studier, många kvinnor svär vid att använda progesteron krämer, som härrör från jams och sojabönor. Det finns också en mängd olika naturmedel tillgängliga --- silverax ingefära, hallonblad, maskros och jättenattljusolja. Men var medveten om att dessa poster inte är reglerade av FDA, så deras säkerhet inte har studerats.

Previous:nothing Next:livsmedel för att undvika med prostatit

Relaterade artiklar


 • flytande hand sanitizer faror
 • hjälp med klimakteriet
 • vitlök botemedel mot jäst
 • hur man ska leva efter döden av din make
 • Vicks ånga vakt förångaren instruktioner
 • hur man väljer hudvårdsprodukter för trycksår
 • Hur refinansiera med rabatt poäng
 • hur man läka nervsmärta
 • goda kostvanor för klimakteriet
 • Är det säkert att använda en badtunna under graviditeten?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com