orsak för ett upprepat cellprov

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-09
De flesta vuxna kvinnor besöker sin läkare en gång om året för en examen som kallas ett cellprov. Detta är ett test som kontrollerar om olika avvikelser som kan innebära vissa sjukdomar såsom cancer. När ditt cellprov visar förändringar i cellerna, är din läkare varnas att det kan vara ett problem. Det finns många orsaker till att dessa förändringar, eller onormala celler kan förekomma, vilket ledde till en upprepning Pap smear

Atypiska skivepitelceller

Atypiska skivepitelceller (ASC) finns på ytan av livmoderhalsen och får inte vara allvarliga. De kan indikera infektion eller humant papillomvirus. En upprepad cellprov gör det möjligt för läkaren att avgöra om dessa onormala celler är i själva verket på grund av infektion eller om de är precancerösa celler.

Atypiska körtelceller

Dessa celler producerar slem och är mer allvarliga. Dessa celler lämna kvinnor löper högre risk för livmoderhalscancer. Fler tester utöver en repris Pap smear kan vara i ordning.

Låggradiga squamous intraepitelial Skador

Låggradiga skivepiteltyp intraepitelial lesioner normalt att förekomst av HPV eller genitala vårtor. En upprepad cellprov kan bekräfta detta, eftersom det är möjligt att vara smittad utan närvaro av vårtor. Högkvalitativ skivepiteltyp intraepitelial lesioner är oftast allvarliga cellförändringar och kommer att behandlas mer aggressivt om upprepa cellprov returnerar samma resultat.

Squamous cancerceller

Dessa celler kommer att visas på första cellprov som extremt onormala celler. Utseendet på dessa celler visar att chansen är stor att du har cancer celler i en av de kvinnliga könsorganen såsom slidan, livmoderhalsen eller livmodern. Detta är en av de gånger då din läkare kommer att ringa dig i en omedelbar upprepa cellprov. Han kanske vill schemalägga ytterligare tester och eventuellt gå över behandlingsalternativ.

Inflammation och hyperkeratos

När en Pap smear avkastning celler som är inflammerad eller visar torkade hudceller på livmoderhalsen kan en läkare vilja upprepa testet att säkerställa att cellerna från infektion. Många läkare upplever att detta inte är nödvändigt eftersom denna situation kan komma att behandlas omedelbart.

Tidsplan

En upprepad cellprov kan begäras av din läkare omedelbart, eller han kanske vill vänta ett par månader för att se om mindre allvarliga förändringar klara upp på egen hand. I fall av icke-cancerceller, kan en kvinna ha upprepa cellprov görs varje halvår tills hon har två på varandra följande normala resultat.

Previous:nothing Next:Är det säkert att använda en badtunna under graviditeten?

Relaterade artiklar


 • varför får du i vikt under klimakteriet?
 • Vicks ånga vakt förångaren instruktioner
 • goda kostvanor för klimakteriet
 • hur man köper riktiga HGH online
 • hur man handskas med en förfallen graviditet
 • fysisk utveckling av sex-åringarna
 • Hur man känner igen graviditetsdiabetes
 • hur ska 40 som mig
 • Hur refinansiera med rabatt poäng
 • husdjur för barn som har astma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com