orsaker till att äta mindre och gå upp i vikt efter klimakteriet

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-23
Det är inte bara din fantasi: Om du är klimakteriet, kan du faktiskt vara att äta mindre och ändå gå upp i vikt. Det finns orsaker till varför detta sker. Nu är det upp till dig att avgöra om du ska låta de förändringar som har inträffat i din ämnesomsättning bestämma din kroppsform eller om du är villig att slå tillbaka

mindre fysiskt aktiva

I december 2008 frågan om fetma Recensioner, resultatet av en Bangkok konferens om klimakteriet och viktökning har sammanfattats av Dr Amanda Sainsbury-Salis, av den Garvan Institute of Medical Research i Sydney, Australien, och Dr Jennifer Lovejoy, vid universitetet i Washington (se Referenser). De läkare rapporterade att forskning visade att före klimakteriet, medan fortfarande i peri-klimakteriet, klippa många kvinna sin fysiska aktivitet i hälften och därmed minska förbränningen av kalorier per dag men behålla samma matvanor. Slutsatsen är att minskningen av fysisk aktivitet, medan de äter samma, resulterar i viktuppgång för klimakteriet.

Östrogenbrist

Forskning tyder på att denna minskning av fysisk aktivitet hos kvinnor i klimakteriet kan bero på östrogen underskott . Detta hormon ökar blodflödet till sätet minne som finns i vår hjärna och ger glukos och syre till hjärnan, enligt tidning könsspecifika Medicine, 1998, GW Small (se Referenser). Brist på östrogen har en betydande inverkan på de meddelanden som hjärnan skickar till kroppen. Dr Sainsbury-Salis och Dr Lovejoy noterade också att om en klimakteriet håller hennes energinivån uppe och förblir fysiskt aktiva, kan hon motverka viktökning att de flesta kvinnor måste kämpa under klimakteriet.

Vikt Omfördelning

Även om du äter mindre än du gjorde innan klimakteriet, tenderar vikt att omfördela under klimakteriet. Du får faktiskt inte väga mer men din mellersta delen kan bli större medan botten eller armar blir mindre. Enligt professor Lesley Campbell i Garvan Institute och chef för StVincents Diabetes Center, skapar bukfetma problem för kvinnor, ökar risken för hjärt-metabola sjukdomar, däribland diabetes. När en kvinna är i klimakteriet hon är lika stor risk för hjärtsjukdomar som en man. Före klimakteriet, förblir hennes risken mycket lägre.

Muscle Turns till fett

Enligt Mayo Clinic, ju äldre vi blir desto färre kalorier vi behöver för energi. Tyvärr uppmanas ålder ersättning av muskler med fett och fett inte bränner lika många kalorier som muskler. När vi blir äldre, flyttar vår kroppssammansättning borta från muskel mot mer fett och detta orsakar vår ämnesomsättning att sakta ner.

Undvik hög fetthalt Foods

Med tanke på att din ämnesomsättning mattats, förbrukar ungefär 200 kalorier färre kalorier per dag än du äter före klimakteriet. Mayo Clinic rekommenderar att man undviker fettrik livsmedel, begränsa ditt fettintag med 20 mot 35 procent om dagen.

Previous:nothing Next:Varför ändra hårfärg hos barn?

Relaterade artiklar


 • manlig hälsa tips
 • hur de ska hålla sig i form (även med barnen)
 • hur man ger upp alkohol under graviditeten
 • hur man kan minska bristningar under graviditeten
 • hur man vet att du har ägglossning så att du kan bli gravid
 • hur man kan bli av huvudlöss i skolan belåtenhet
 • naturliga sätt att inducera förlossningen
 • hur man kan se barnen får FDA rekommenderade dagliga intaget av D-vitamin
 • stegen i Krebs cykel
 • ska man ge ett barn vitaminer med fluor?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com