reaktioner på SULFA

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-07-26
Oavsiktlig upptäckten av sulfanilamide 1936 av tyska kemisten startat en ny kategori av smittsamma sjukdomen bekämpa läkemedel som är klassificerade som sulfapreparat. Sulfapreparat har varit till stor hjälp vid behandling av infektionssjukdomar som hjärnhinneinflammation, lunginflammation och scharlakansfeber. Kan dock sulfapreparat upphov till toxiska effekter i kroppen som innehåller blod missbildningar och skador på njurarna. När det ges läkarvård är det patientens ansvar att låta läkaren vet om de misstänker att de kan ha en allergi sulfa läkemedel.

Du behöver:
arm hammare
. Colgate tandkräm.
Vicks vaporub.
förberedelse h.
väteperoxid.
kiwi vit vätska skokräm.
Dickinsons trollhassel.
Lipton tepåse.
Phillips magnesiumpreparat.
havregryn.

Vanliga användningsområden

sulfapreparat antibiotika är ofta föreskrivna för att bekämpa infektioner. Det mest använda sulfa drogen kallas sulfasalazin. Sulfapreparat är ofta skrivs att bekämpa öron, ögon och urinvägsinfektioner. Kronisk bronkit och meningit är andra vanliga program. En läkare i allmänhet inte föreskriva en sulfa läkemedel för ett virus som förkylning eller influensa som sulfapreparat fungerar inte på virus.

Hudreaktioner

Den vanligaste reaktionen på sulfapreparat är kliande hudutslag. Blek eller gulnade huden kan också märkas. I mer allvarliga fall kan rödlila fläckar på huden och huden kan också skal.

Andra reaktioner

En ökad känslighet för solljus är också ofta upplevt med svavel droger. Eftersom yrsel är vanligt när man tar sulfapreparat, drift en bil eller farliga maskiner bör undvikas tills personen vet hur de kommer att reagera på att ta dem. Andra reaktioner inkluderar halsont, feber, andnöd och gemensamma obehag.

Fler allvarliga reaktioner på sulfa läkemedel är snabb och skadliga leverskada, blodstörningar och ett sällsynt hudtillstånd som orsakar blåsor på huden på känsliga områden av kroppen.

ytterligare infektioner

sulfa kan skapa en toxisk effekt i blodet. Om skadan inträffar i ett annat område av kroppen, får sulfa hämmar faktiskt kroppen från att kunna läka det. När du tar en sulfa läkemedel, vara särskilt noga med att undvika att få några nedskärningar i eller runt munnen som det brukar vara en stor mängd bakterier i munnen område som kan orsaka en ytterligare infektion.

sulfapreparat och sulfiter

sulfapreparat bör inte förväxlas med sulfiter, som livsmedelstillsatser. Även om de hör till samma familj, delar sulfiter inte samma sulfonamid kluster med sulfapreparat. Med detta sagt, sulfiter som ofta används för att bevara livsmedel, kan dock orsaka allergiska reaktioner av deras egen för många människor. Känslighet för sulfiter kan orsaka buksmärtor, svår huvudvärk, rinnande näsa och en rodnad i ansiktet.

Previous:nothing Next:klimakteriet och bröstcancer

Relaterade artiklar


 • hur man använder ett graviditetstest
 • trötthet rättsmedel
 • Hur man känner igen graviditetsdiabetes
 • livsmedel som är dåligt för menstruationskramper
 • blodtryck riktlinjer för barn
 • farorna med plast nappflaskor
 • graviditetsillamående avhjälpa
 • den bästa skabb behandling
 • Förfarandet för en klinisk bröst
 • hur att hålla sig frisk från 40 veckors graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com