reumatoid artrit hos barn

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-07-21
Artrit är en grupp sjukdomar som är relaterade till lederna i kroppen. Dessa villkor karakteriseras som en inflammation i det gemensamma vävnaden. Den vanligaste formen av artrit är artros, som orsakas av trauma, infektion eller åldrande. Ledgångsreumatism är en autoimmunsjukdom där kroppens immunförsvar angriper sina egna cellulära tillväxt på grund av överreaktion. Även om de flesta människor tänker på artrit som en äldre person's sjukdom, kan barn också påverkas

Onset

Enligt Michael Miller, en läkare och docent i pediatrik vid Northwestern University, även om reumatoid artrit (RA) drabbar oftast människor över 40 år, barn kan också avtala RA. Uppkomsten av reumatoid artrit hos barn, vanligen kallad juvenil reumatoid artrit (JRA), får börja på linda eller skulle vara genetiska karaktär, men detta är ännu obevisad. Sammandragning av JRA kan bli en alltmer invalidiserande kronisk tillstånd som kan orsaka svår smärta, inflammation och nedbrytning av gemensamma vävnaden.

Symtom

Enligt en Kidshealth. org artikeln granskas av Anne Marie C. Brescia, reumatolog i Wilmington, Del, de första tecknen på JRA oftast ledsmärta och svullnad som åtföljs av en varm känsla och stelhet i leden. JRA påverkar i allmänhet bara knä eller handleden leder i början, men det kan senare sprida sig till lederna i handen liksom höfter, anklar och fotleder. Den inflammation i lederna kan leda till feber, ömhet och svullnad och ibland ett utslag som kan förekomma och försvinner sedan. Haltande och en viss orörlighet kan också förekomma.

Systemisk reumatoid artrit

Fall av JRA som får utvecklas på grund av fel diagnos eller brist på behandling, kan påverka andra delar av kroppen. Inre organ och körtlar, till exempel mjälte, hjärta och lymfkörtlar, kan bli drabbade. Detta kan leda till inflammation i omgivande vävnad, samt dysfunktioner i blodet som kan orsaka uppkomsten av anemi, viktminskning och kronisk trötthet. Tidig upptäckt av JRA symtom kan förhindra uppkomsten av dessa mer allvarliga tillstånd.

Diagnos

Enligt Miller, bygger upptäckt av JRA om identifiering av orsaksfaktorer. Många förhållanden kan presentera artrit-liknande symtom och måste uteslutas. Förekomsten av ledsmärta, svullnad och haltande kan tillräcklig bevisning för att ytterligare provning. Blod arbete, röntgen och andra undersökningar labb kan förpliktas att begränsa orsaken till symtomen. I vissa fall kan ögats iris lägga fram bevis på JRA och en ögonläkare kan vara den första att upptäcka JRA symtom, sade Miller.

Behandling

Enligt Miller, kan effekterna av JRA på många olika områden av kroppen kräver samarbete av olika medicinska specialister att ordinera den bästa behandlingen planen. Reumatologer, dermatologer, kardiologer, gastroenterologer och lungläkare kan alla bli inblandade i att rekommendera lämplig behandling, beroende på omfattningen och svårighetsgraden av ärendet. Dessutom kommer sjukgymnastik sannolikt att behövas för fortsatt vård efter behandlingen, säger Miller.

Previous:nothing Next:Graviditet och högt blodtryck symtom tryck

Relaterade artiklar


 • hur man får företaget sjukförsäkring betala nekad anspråk
 • hur man ska leva hälsosamt i giftiga värld
 • Graviditet och högt blodtryck symtom tryck
 • flytande hand sanitizer faror
 • hur man täcker en graviditet med sjukförsäkring
 • sig att slappna av när man är gravid
 • Vad finns det för olika behandlingar för alkoholism?
 • livsmedel för urinsyra minska
 • hur man får ett ultraljud för graviditet
 • hur att hålla sig frisk från 40 veckors graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com