vad är en frisk blodtryck sortiment?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-26
Blodtrycket är ett mått som används för att övervaka hjärthälsa. Detta tryck är ständigt fluktuerande bygger på ett antal faktorer inklusive emotionella tillstånd, fysiska tillstånd, kost, kroppstemperatur, aktivitet och medicinering. Det är lägst när du sover och stiger när du långsamt satsa på mer aktivitet, eller blir upphetsad eller nervös

Fakta

Hjärtat slår 60 till 70 gånger per minut, och varje gång det slår, det pumpar blod i artärerna. Blodtrycket mäter trycket i blodet mot väggarna i blodkärlen.

Numbers

Blodtrycket mäts i millimeter kvicksilver. En läsning består av två siffror, som båda är viktiga. Det är skrivet som ett bråk, ett nummer ovanför den andra. Den översta numret kallas systoliskt blodtryck. Det utgör det högsta trycket när hjärtat kontrakt. Den nedre Numret rings diastoliskt blodtryck, och representerar trycket när hjärtat slappnar av mellan beats.

Högt blodtryck

Enligt American Heart Association, är högt blodtryck som definieras i en vuxen som 140 mm kvicksilver ( Hg) systoliskt blodtryck eller 90 mm Hg eller mer diastoliskt tryck. Normalt blodtryck är 120/80 eller lägre. En läsning av 120-139 mm Hg systoliskt tryck eller 80-89 mm Hg diastoliskt tryck anses prehypertension. Du har måttlig till mycket högt blodtryck om din läsning är genomgående 160/100 eller högre.

Betydelse

är det viktigt att hålla blodtrycket inom normalområdet. Högt blodtryck gör att hjärtat att arbeta hårdare. Det är en riskfaktor för stroke, hjärtinfarkt och njurproblem, speciellt när de förekommer med andra riskfaktorer.

Missuppfattningar

Många människor tror att om du har högt blodtryck du kommer att vara nervös, nervositet och har svårt att sova . Sanningen är att högt blodtryck har inga externa symtom. Det är därför det kallas den tysta döden. En annan missuppfattning är att högt blodtryck endast förekommer hos äldre människor. Blodtrycket problem uppstår ibland hos barn så unga som sex år gammal.

Överväganden

Det är viktigt att ta avläsningar regelbundet. Ett högt värde betyder inte att du har högt blodtryck, precis som en normal läsning betyder inte att du inte gör det. Vissa människor blir nervösa vid läkarmottagningen och får högre avläsningar som följd. Din läkare avgör om du behöver medicinering eller om du kan förbättra din avläsningar med livsstilsförändringar. Se resurser för förslag på saker du kan göra för att sänka blodtrycket.

Previous:nothing Next:reaktioner på SULFA





Relaterade artiklar


 • rättsmedel för spädbarn med täppt näsa
 • vad som orsakar låga kalium?
 • sätt att öka det goda kolesterolet
 • graviditetsillamående avhjälpa
 • hur man köper ett blodsockertest
 • hur man ska behandla graviditet hemorrojder
 • för tidig förlossning behandling
 • hur man överlever den tredje trimestern av graviditeten
 • hur du ställer in Childs överliggande i bilen
 • hur man får ett ultraljud för graviditet




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com