vad yoga behandlingar hjälper kvinnor i övergångsåldern?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-15
Andning, stretching, balansering-kan yoga dra vem som helst, men den erbjuder särskilda fördelar för kvinnor upplever klimakteriet och dess fluktuerande hormoner. Yoga i själva verket kan bidra på en fysisk, mental och emotionell nivå. Yoga ökar blodcirkulationen, optimera endokrin körtel funktion, och möjliggör bättre matsmältning. Yoga lugnar nervsystemet och kan stärka ett dåligt humör. Yoga kan också styrka i kroppen vid en tid då många kvinnor upplever förlust av muskeltonus. Det är aldrig för sent att ta första klass.

Fördelaktigt Poses

I synnerhet reparativ Yoga (mer mjuk, långsam typ av klass) är bra för kvinnor i klimakteriet som kan känna deras sinnen racing en miljon miles en timme. Använda filtar och block för att stödja kroppen hjälper också många kvinnor slappna av mer djupt.

Dessutom framåt veck (för att lugna en orolig nervsystemet), mild tillbaka böjar (för att stimulera njurar och binjurar, stärka nedre delen av ryggen och ge energi till att bekämpa trötthet), vändningar (för att främja bättre hälsa och komplett utbud av rörelse i ryggraden) och djup andning övningar är till hjälp, men lyssna på din kropp. Att prata med en erfaren yogalärare kan göra en enorm skillnad i att hitta rätt innebär för din kropp på en viss dag.

Få lite råd

En erfaren yogalärare kan antingen vägleda dig i en personlig, one-on- en session eller erbjuda tips om du är i ett lite mer aktivt klassrum, han eller hon kan hjälpa dig att hitta ställningar som säkert adress din klimakteriet symtom och din hälsa och kondition nivå. Bara mer erfarna studenter bör praxis omkastningar, t. ex. huvudstående eller axeln stå, vilka är bra när den görs rätt. Flytta alltid långsamt och målmedvetet in och ut ur ställningar. Din yogalärare eller läkare kan också rekommendera promenader, simning eller tyngdlyftning för att hålla kroppen aktiv. När du är mer erfaren, kan du komplettera yoga klasser med böcker eller DVD-skivor som skapats speciellt för kvinnor upplever klimakteriet.

Överväganden

Om du har en hel del värmevallningar, se till att du inte gör yoga i ett uppvärmt rum eller kommer det bara förvärra problemet. På samma sätt, lyssna på din kropp-några dagar kanske du vill utmana dig själv och vissa dagar kanske du vill ge dig själv en paus. Vissa kvinnor upplever att de inte längre behöver hormonersättningsterapi, men tala med din läkare innan du gör några medicinska beslut. Och glöm inte att andas.

Previous:nothing Next:botemedel för spädbarn torsk

Relaterade artiklar


 • rättsmedel för reflux hos spädbarn
 • hur man får tillräckligt med vila under din graviditet
 • hur man ska leva hälsosamt i giftiga värld
 • hur man gör en hinderbana för de små "ninja krigare"
 • hur man rengör och läka mindre skärsår och skrubbsår
 • manlig hälsa tips
 • hur man köper kort sikt sjukförsäkring
 • hur man köper riktiga HGH online
 • ska man ge ett barn vitaminer med fluor?
 • hur man läka nervsmärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com