Hur säkra är plastflaskor?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-08-03
Vid det här laget, de flesta amerikaner vet plast baby och vattenflaskor är inte precis "gröna". Men nu frågor uppstår om säkerheten i plastflaskor också. Kommer den verkligen läcker kemikalier, vilket leder till vissa typer av cancer? Har de ökar risken för hjärtsjukdomar och diabetes? ? Kan dessa leda till viktökning, tidig pubertet hos flickor, bröstutveckling hos pojkar och fattiga hjärnans utveckling hos foster, spädbarn och små barn

Vad är problemet med plast?

För mer än 50 år, en så kallad östrogenliknande kemikalier Bisfenol A (BPA) har använts i en mängd olika produkter, inklusive de flesta plastflaskor , vilket gör dem tydliga och okrossbart. Vissa ifrågasätter denna kemikalie säkerhet. Studier visar BPA läcker in i vätska vi dricker och orsakar hälsoproblem hos djur. The Food and Drug Administration (FDA) säger halterna av BPA finns i plast baby och vattenflaskor är säkra för människor-även om de säger mer forskning borde göras på de kemiska.

nejsägare

är dock vetenskapen om BPA långt ifrån entydig. Inga människors säkerhet test har genomförts, och många forskare tror förflutna BPA studier felaktigt sätt. National Institutes of Health medger att det finansierade många BPA forskningsprojekt som är dåligt utformade. Roselyne Bachelot, Frankrikes minister för hälsovård, sammanfattar skeptikerna "svar:" Det finns tillförlitliga studier som avslutas med aktuella vetenskapliga uppgifter anser att nappflaskor som innehåller den här kemisk förening är oskadliga Dessa studier har bekräftats av alla större hälsovårdsmyndigheter. . "

Hur veta om det är BPA

Speciellt med nappflaskor, tillverkare varumärket ofta sina produkter som" BPA fri. "Men är inte alla icke-BPA plastflaskor markerade på detta sätt. Hur kan du veta om det Produkten innehåller BPA? Leta efter nummer stämplas på botten av flaskan, i återvinningssymbolen. Allt markerade med 3 eller 6 innehåller BPA. flaskor märkta med en 7 får eller inte får innehålla BPA. De 7 är en "catch all" antal och som omfattar produkter som blandar icke-BPA plast tillsammans.

Hur kan vi minska din familjs Exponering

Bortsett från att välja endast plastprodukter som inte innehåller BPA, finns det andra sätt att minska din familjs exponering. Dessa inkluderar användning av glas eller metall att dricka vätskor, undvika konserver (vars behållare är ofta klädda med BPA) och inte mikrovågsugnen BPA plaster.

Försiktighetsåtgärder och andra alternativ

Om du byter till glasflaskor baby, du måste undersöka flaskorna noggrant innan varje användning. Om det finns några chips eller sprickor, kasta flaskan bort omedelbart, den kan innehålla små bitar av farligt glas.
Återanvändbara metall vatten koppar är användbara för vuxna, men kan fortfarande innehålla BPA plast och kommer att vara för varm för att röra om du bor i vissa klimat. Ett bättre val kan vara en produkt som IceBox vatten, vilket är källvatten i en återvinningsbar kartong behållare tillverkade av hållbart skogsbruk.

Previous:nothing Next:spotting under den första trimestern av graviditeten

Relaterade artiklar


 • vad som orsakar låga kalium?
 • hur man ska behandla graviditet hemorrojder
 • magsmärtor hos barn
 • Hur refinansiera med rabatt poäng
 • vad yoga behandlingar hjälper kvinnor i övergångsåldern?
 • lungutveckling för tidigt födda barn
 • beredning av tiazol
 • hur man ska hantera graviditetsillamående
 • manlig hälsa tips
 • Hur du tar ett bad under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com