allergier mot förkylningar hos barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-08-14
Det kan vara svårt att avgöra om ditt barn har en vanlig förkylning eller allergi. Lära sig grundläggande symptom på både allergier och förkylningar hjälper dig att avgöra vad ditt barn lider och förhindra onödiga läkarbesök

allergiska symptom

allergier hos barn kan vara gemensamma på våren, sensommaren och hösten. Allergier orsakar oftast en rinnande näsa med tydliga snuva. Det kan också orsaka en skräpigt och kliande hals, men en inte smärtsam halsont. Allergier tenderar att orsaka röda, kliande och rinnande ögon. Långvarig perioder av nysningar också kan förekomma. Allergier och förkylningar både kan orsaka en hosta som förvärras på natten, men en hosta på grund av allergi tenderar att räcka längre.

Förkylningssymptom

förkylningsvirus (rhinovirus) tenderar att blossa upp på vintern och kan pågå upp till två veckor. Om ditt barn har feber, har de antagligen en förkylning. Viruset orsakar en rinnande och /eller nästäppa med vitt, gult och grönt slem. Förkylningar kan orsaka en smärtsam halsont i motsats till en skräpigt eller kliande hals orsakas av allergier. Ditt barns lymfkörtlar kan svälla, och de kan vara mer trött och håglös. Den rhinovirus orsakar slumpmässiga nysningar. Hosta kan utveckla och bli värre på natten, men det bör inte vara så länge som en hosta på grund av allergi. Barn med en kall kan kräkas slem efter en hosta stava.

Behandling

Enligt CommonCold. org kan de yngre barnen praktiken inte god personlig hygien, som handtvätt. Sinus och öron passager dränering och luftrören är små och lätt blockeras av slem. Dessa faktorer gör barn mottagliga för förkylningar.

Allergi behandlingar

allergier hos barn behandlas ofta med over-the-counter antihistaminer och mediciner allergi. För bestående och allvarliga allergier, kan din barnläkare förskriva receptbelagda styrka antihistaminer och mediciner allergi och /eller rekommendera ett besök på en allergolog för testning. Allergi skott kan rekommenderas för barn som lider av svår allergi.

kalla behandlingar

Over-the-counter kallt och mediciner hosta kan användas för att behandla barn med förkylningar. Ibuprofen och paracetamol kan behandla låggradig feber och värk i kroppen. Kontakta din barnläkare för aggressiva förkylningssymptom som inte verkar bli bättre efter fem till sju dagar som förkylningar som varar mer än sju till 10 dagar kan utvecklas till öra, näsa och infektioner bröstet. Din barnläkare kan ordinera starkare avsvällande medel, mediciner hosta, slemlösande och eventuellt antibiotika för att förebygga eventuella öra, näsa och /eller infektioner bröstet.

Förebyggande /Lösning

Att förebygga allergier kan vara knepigt, men att hålla barnen borta från miljöer, människor och djur som utlöser reaktionerna skulle vara den bästa förebyggande metoden. För att förhindra förkylning, hjälper ofta handtvätt förebygga så att viruset. Begränsa exponeringen för människor med förkylningar.

Överväganden

Om ditt barn är yngre än 2, de sannolikt har en förkylning, inte allergi. Allergier brukar inte ytan inte förrän efter 2 år. Allergier är inte smittsamma och kan utvecklas mycket snabbt då barn utsätts för allergener. Förkylningar är mycket smittsamma och kan lätt gått från direkt och indirekt kontakt med smittade personer och objekt.

Previous:nothing Next:hur man desinficera för virus

Relaterade artiklar


 • behandlingar mot håravfall i tonåren
 • fysisk utveckling hos barn åldern 0-3 år
 • hur du får ditt barn på vitamin D mjölk när i rätt ålder
 • opartisk abort information
 • behandlingar för spruckna hälar
 • hur man får tillräckligt med vila under din graviditet
 • den bästa hemsidan blodtrycksmätare
 • farorna med plast nappflaskor
 • hur lätt graviditetsillamående
 • Fakta om ben sporrar på fötterna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com