behandlingar mot håravfall i tonåren

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-06
Alopecia, eller synligt håravfall, är ett medicinskt tillstånd som oftast förknippas med vuxna. Men kan i vissa sällsynta fall, tonåringar och yngre barn uppleva denna potentiellt pinsamma tillstånd. Lyckligtvis i många fall är tonåring håravfall behandlingsbar. Flertal faktorer såsom sjukdomar, mediciner, dra i håret, hårstyling, steroider och mer kan påverka hårväxten hos tonåringar

träffa en läkare

Den första och viktigaste steget du kan ta mot att behandla tonåriga håravfall är att ta ditt barn till en läkare. En läkare kan diagnostisera den exakta orsaken till din tonåring håravfall och kanske kan snabbt hitta en lösning. Han eller hon sannolikt kommer att behöva ta många hår och prover hud, och ta reda på lite information om din släkthistoria. I vissa fall kommer ärftligt håravfall (manlig-mönster skallighet) börjar naturligt för pojkar under mellersta och övre tonåren, så få inte panik direkt.

tillfälliga lösningar

Det finns alltid tillfälliga lösningar för håravfall hos tonåringar. I många fall där tonåringar har drabbats av håravfall på grund av cancerbehandling, har de kunnat gömma håravfall använder peruker, snusnäsdukar, och hattar. Dessa saker gör inte en permanent lösning, men de hjälper till att hålla ditt barns självförtroende upp

håravfall på grund av medicinering

håravfall på grund av en medicin din tonåring tar har en enkel lösning:. Sluta att använda medicinering. Tyvärr är detta inte alltid ett verkligt alternativ. Gå till din läkare och fråga om det finns några andra lösningar. Ibland är en enkel förändring av medicinering alla kommer det att ta för att förhindra håravfall.

Doctor-ordinerade behandlingar

Det finns ett antal behandlingar som endast kan förskrivas av ditt barns läkare. Några av dessa behandlingar inkluderar lokala steroidinjektioner, lokal applicering av steroider (dvs klobetasolpropionat gel) och systemiska steroider, t. ex. prednison. Det bör noteras att den systemiska steroider brukar bara ha kortsiktiga fördelar. Tala med ditt barns läkare för att avgöra om något av dessa recept alternativ är rätt för din tonåring.

Previous:nothing Next:orsakerna till plötslig bröst tillväxt

Relaterade artiklar


 • hur har ett test allergi scratch
 • den bästa skabb behandling
 • Varför ändra hårfärg hos barn?
 • Varför skulle en skelettscintigrafi visa oroshärdar i hela kroppen?
 • botemedel för spädbarn torsk
 • fysisk utveckling av sex-åringarna
 • hur man gör en hinderbana för de små "ninja krigare"
 • spädbarn långsam utveckling i tal
 • hur man överlever den första trimestern av graviditeten
 • Hur sova med en nackkrage på
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com