botemedel för vestibulit

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-18
Vestibulit är ett tillstånd som orsakar rodnad och smärta i vestibulen. Symtom på vestibulit kan inkludera vulva smärta, slidan, smärta förvärras under menstruationscykeln, smärta vid samlag och dyspareuni. Enligt Katz D. , Tabisel RL av Women's Therapy Center, anses det vara ett komplext tillstånd och kan åtföljas av ömhet och en brännande känsla

Symtom

Symtom på vestibulit inkluderar svår smärta med tryck (som med cykling, motion, åtsittande kläder, smärta vid vaginalt inresa som med tampong användning eller samlag), brännande, sveda, irritation eller rå känsla inom vestibulära området, vestibulära rodnad. lusten att urinera ofta eller plötsligt

Vissa kvinnor som har vestibulit har lidit känslomässiga och fysiska problem på grund av sjukdom i flera år. Ofta har dessa kvinnor sett ett antal läkare och behandlingar har misslyckats.

Behandling

Det finns flera olika behandlingsmetoder. En är att tillämpa A och D salva till de områden som upplever obehag. Detta fungerar genom att skydda huden, minskar irritation, läkande och lugnande på huden. Lidokain gel kan förskrivas av läkare. Den tillämpas på områden som genomgår obehag och kan användas för att bedöva området före samlag.

trollhassel kuddar kan också vara till hjälp vid behandling av vestibulit. Elektroderna kan tillämpas på de områden av obehag och kan bidra till att minska förbränningen och irritation efter samlag eller urinering.

Som med blåsa och jäst infektioner, dricker tranbärsjuice kan minska symtomen på vestibulit. Drick minst 8 uns av ren tranbärsjuice (inte från koncentrat) varje dag. Det fungerar för att minska vissa kristaller i urinen, vilket kan vara orsaken till brännande känsla.

Till sist ett bakpulver blöt kan vara till hjälp. Blötlägg i ljummet bad med 4 till 5 msk bikarbonat till vattnet för att hjälpa klåda lindra vulva och bränning. Sug upp till tre gånger om dagen i 10 till 15 minuter varje gång.

Förebyggande

Att begränsa intaget av hög oxalat livsmedel kan också vara till hjälp. Detta kan minska mängden oxalatkristaller i urinen. Oxalatkristaller orsaka urin symptom urinvägsinfektion, exempelvis behov av att urinera ofta eller plötsligt.

Dricka tranbärsjuice på daglig basis kan också användas som en metod för förebyggande. Du kan också ta tabletter kalciumnitrat muntligen (1200 till 1800 mg) per dag.

Previous:nothing Next:hur exakt var tidigt graviditetstester?

Relaterade artiklar


 • flytande hand sanitizer faror
 • hur man kan sluta oroa minnesförlust
 • metoder för smärtlindring som används under förlossning
 • naturliga sätt att inducera förlossningen
 • glukosnivåerna under graviditeten
 • Vad styr stegen i andning av glukos
 • hur man kan se barnen får FDA rekommenderade dagliga intaget av D-vitamin
 • Är det säkert att använda en badtunna under graviditeten?
 • gratis huskurer för att behandla kokar
 • hur man ska hantera graviditetsillamående
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com