faktorer som påverkar graviditetstester

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-08-23
Graviditetstester anses vara mycket exakt, men det finns många faktorer som påverkar resultaten

Funktion

Graviditetstest arbete genom att spåra hormonet hCG efter att det börjat bygga i kroppen efter implantation av befruktade ägg. Det blir upptäckas på ett hem graviditetstest cirka 14 dagar efter befruktningen eller runt första dagen i din utebliven mens.

Typer

Hem graviditetstest innebära samla ett urinprov. I vissa fall kommer du att placera teststickan direkt i din urin ström, medan andra märken du kommer att samla in urinen i en kopp och doppa testaren i den. De flesta graviditetstest har en kontroll linje för att visa att testet fungerar korrekt och en andra linje som kommer att indikera närvaro av graviditetshormonet hCG, om den blir synlig.

Tidsplan

Efter att utsätta provet för att din urin, bör du placera graviditetstest på en plan yta med fönstret uppåt. Vänta minst två minuter innan du läser resultatet, men strunta i test efter 20 minuter. Den andra raden visar förekomst av hCG kan ta längre tid att inställa sig eller vara ljusare i färgen än kontrollstrecket, så du kanske vill vänta fem till tio minuter att läsa på prov.

Faktorer

Du kan ha en felaktiga graviditetstest resultat om du tar testet för tidigt efter dina missade perioden-enligt lovetoknow. com, med ett graviditetstest på den första dagen av din missade tiden kan släppa effektiviteten i testet ner till ca 80%. Vissa hormonbehandling behandlingar och mediciner för krampanfall och Parkinsons sjukdom kan leda till ett falskt positivt resultat på ett graviditetstest, liksom exponering för vissa tvättmedel. Om testet är positivt bör du ringa din läkare för ett möte för att bekräfta graviditeten. Om testet är negativt, vänta några dagar och försöka igen igen.

Överväganden

Hem graviditetstest är känsliga för värme och bör vidtas vid rumstemperatur. Expired graviditetstest kan ge falska resultat eller ogiltiga värden.

Previous:nothing Next:ledsmärta och klimakteriet

Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till pediatriska magont?
 • hur man köper bipollen
 • hur man vet att du har ägglossning så att du kan bli gravid
 • långsiktiga mål för demens
 • hur man kan bota intestinal tuberkulos
 • hur man kan bli av symptom halsbränna angina
 • Vilken storlek gymbollar ska jag använda?
 • reumatoid artrit hos barn
 • Hur förhindrar spiral graviditeten?
 • hur man får tillräckligt med vila under din graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com