fördelar och nackdelar med preventivmedel rytm metod

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-04
Kvinnor som upplever en normal menstruationscykel släppa ett moget ägg ca 2 veckor efter senaste mens. Denna process kallas ägglossning. Ägget gör så småningom sin väg in i äggledarna väntar befruktning. Hos friska män, kan den genomsnittliga mängden sperma överförts under ejakulation varierar mellan 50 och 150 miljoner. Men bara en kommer att tränga in i ägget och befrukta det. Enligt American Association Graviditet, om ägget inte blir befruktat, menstruation resultat. Preventivmetoder såsom rytm metod är avsedda att hindra befruktning processen

Vad är rytmmetoden?

naturliga bördighet Management förklarar att rytmen metoden är en form av preventivmedel som, om den utförs framgångsrikt, har en cirka 98 procent framgång. För att kunna använda rytmen metod du måste hålla en kalender och vara medveten om din mens längd, dagliga morgon basala temperatur och livmoderhalsslem förändringar. Var och en av dessa viktiga faktorer kommer att ge dig en inblick i när du har ägglossning och när dina mest fertila tiden i månaden är.

Kalender

För kvinnor som har tid och lust att hålla noggrann dokumentation av deras perioder och notera sina biologiska förändringar för ett helt år före genomförandet av rytm-metoden kan i form av preventivmedel vara ganska lyckad. Men för en kvinna som inte kan hålla jämna steg med förändringarna i hennes kropp, eller har en oregelbunden period, minskar andelen framgångsrika rytmen metoden avsevärt. Faktum är att rapporter Birth Control Solutions att menstruationscykeln är uppdelat i tre faser: före infertilitet fas, fertilitet fas och efter infertilitet fas. Eftersom rytm metod utgår från att fertiliteten börjar i den exakta mitten av menstruationscykeln, kvinnor som är oregelbundna kan inte vara beroende på den som en preventivmetod.

Biverkningar

En av de mest positiva fördelarna med rytmen metoden är att inga enheter måste införas och inga mediciner skall intas. Det finns alltså inga ohälsosamma biverkningar. Enligt Brown University, p-piller utgör en risk för högt blodtryck, minskad sexlust, blodpropp och vissa cancerformer. Rytmen Metoden orsakar ingen av dessa risker och kan också avbrytas när som helst utan att oroa dig för infertilitet problem.

Kostnad

Preventivmedel mediciner och implantat former av preventivmedel kan vara ganska dyra, speciellt om du inte har ett recept plan som omfattar dem. Aetna förklarar att det inte finns några kostnader att beakta när du använder rytm-metoden. Därför, om finanserna är ett problem, eller om du är på en stram budget, kan rytmen metoden ger en fri form av preventivmedel för kvinnor med förutsägbara cykler. Och för kvinnor som är osäkra på sin framtida graviditet planer saknar rytm metoden permanenta effekter av kirurgi.

Avhållsamhet

Under höjd fertilitet, är avhållsamhet föreslås för att förhindra graviditet när rytmen metod används. För vissa kvinnor gör osäkerheten att veta "exakt" när detta bördiga tid är den metod mindre tilltalande. Oförmågan att vara spontan under den fertila perioden är en annan nackdel. Men för kvinnor som har sina fertila dagar och ritade på deras kalender och är villiga att överge spontanitet i utbyte mot en sundare sätt att undvika graviditet, kan rytmen metoden vara fördelaktig.

Könssjukdomar

Enligt Center for Disease Control and Prevention, de mellan 15 och 24 har den högsta frekvensen av sexuellt överförbara sjukdomar (STD). Tyvärr erbjuder rytmmetoden något försvar mot könssjukdomar och bör därför endast användas av gifta par i betrodda relationer eller par som är fast beslutna att deras förhållande.

Previous:nothing Next:vad är några metoder för att öka mjölkproduktionen?

Relaterade artiklar


 • rättsmedel för reflux hos spädbarn
 • stegen i Krebs cykel
 • spädbarn långsam utveckling i tal
 • återfallsförebyggande för missbruksproblem föreläsningsmaterial
 • flytande hand sanitizer faror
 • hur man handskas med överskott viktökning under graviditeten
 • hur de ska hålla sig i form (även med barnen)
 • frekvent urinering hos barn
 • hur man gör Ipecac
 • Hur förhindrar spiral graviditeten?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com