halsbränna lättnad under graviditeten

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-08-09
Halsbränna är ett vanligt symptom under graviditeten. Även om det inte är farligt, det är mycket obehagligt och irriterande. Vissa säkert över disk mediciner kan lindra denna obehagliga symptom, men för kvinnor som inte vill ta mediciner under graviditeten, det finns naturliga alternativ och även förebyggande åtgärder mot halsbränna

Vad är halsbränna?

Halsbränna är känslan av brännande i bröstet bakom bröstbenet eller bröstbenet. Halsbränna kan förvärras eller till och med börja med att man ligger ner eller böjer. Kvinnor tenderar att få halsbränna mer när de är gravida på grund av hormonet progesteron, som arbetar på avkopplande musklerna och mjukar upp ringmuskeln av matstrupen. Sphincter tätningar magsäcken från matstrupen. När sphincter inte är stängt, kan magsyra resa tillbaka upp i matstrupen orsakar sveda.

Safe Mediciner mot halsbränna

Alltid tala med din vårdgivare innan du tar några mediciner. Du bör först prova några tuggtabletter antacida, som består av kalciumkarbonat, ibland är det bara säger kalcium på etiketten. Magnesiumhydroxid eller magnesiumoxid antacida finns en annan säker medicinering för att ta under graviditeten, men kom ihåg att svälja så lite vätska som möjligt med din antacida piller. Lägga vätska till magen gör det skapa fler magsafter, såsom syra som du försöker sluta. Undvik etikett som har aluminium på den, dessa är giftiga i höga doser, plus att det kan göra en annan graviditet symptom, förstoppning, värre.

Naturläkemedel

En sked honung i ett glas mjölk kan lindra halsbränna naturligt. Använd den här så fort du börjar få halsbränna och avstå från liggande i en timme eller så. Yoghurt kan också ätas för att hjälpa denna symptom.

Förebyggande av halsbränna

Istället för att äta stora måltider när du blir hungrig, prova att äta mindre måltider oftare. Kom ihåg att inte lägga sig ner direkt efter att ha ätit, ge din kropp en timme eller två för att smälta först. Undvik också att äta kryddstark och fet mat, som både kan utlösa halsbränna.

Previous:nothing Next:cystisk fibros orsaker och symptom

Relaterade artiklar


 • om ringar under ögonen i spädbarn
 • för tidig förlossning behandling
 • naturliga sätt att inducera förlossningen
 • medicin mot depression under graviditeten
 • laser synkorrigering förfaranden
 • hur man gör det mesta av din läkare besök
 • naturliga sätt att upplösa njursten
 • hur de ska hålla sig i form (även med barnen)
 • hur man får företaget sjukförsäkring betala nekad anspråk
 • den bästa skabb behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com