hur exakt var tidigt graviditetstester?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-08-18
De flesta graviditetstester hävdar att de är 99 procent korrekt, men många kvinnor har sett eller hört talas om felaktiga resultat. Graviditetstester testas i ett laboratorium under optimala förhållanden. Antag att den sanna korrekta tidig graviditetstest är mindre än vad som hävdas på förpackningen, särskilt om de används för att upptäcka graviditetshormoner på eller före den första dagen av din missade tiden

Funktion

De flesta graviditetstester arbete genom att detektera ett hormon som heter humant koriongonadotropin eller hCG som bygger upp i kroppen efter implantation av ett befruktat ägg sex till åtta dagar efter befruktningen. Ett blodprov som administreras av en läkare kan läsa nivåer av hCG så tidigt som sex dagar efter ägglossning. Graviditetstester kan läsa den nivå av hCG börjar runt 14 dagar efter befruktningen. De nivåer av hormonet öka genom de första åtta veckorna av graviditeten.

Typer

Nästan alla graviditetstester arbete genom att detektera hCG i din urin. Vissa kommer att visa två linjer för ett positivt resultat och en rad för ett negativt resultat, medan EPT visar ett +-tecken om du är gravid. Du placerar antingen teststickan i urinen ström eller du samlar en ren prov i en kopp, beroende på manufactrurer instruktioner. När du har samlat provet ligga testet plant med testfönstret uppåt. Vänta ett par minuter att läsa resultat men bortse testet efter 20 minuter.

Falskt positivt

När ett graviditetstest visar ett positivt resultat, men du är faktiskt inte gravid, kan det vara resultatet av en nyligen spetsen på hCG graviditetshormon. Detta kan inträffa om du födde, avbrutits, eller inom de senaste nio veckorna. Enligt Babyhopes. com ett falskt positivt kan vara tecken på en kemisk graviditet som ett befruktat ägg är närvarande, som blir utgjutet under mensen, vilket sker i cirka 50 procent av tidiga graviditeter. Vissa receptbelagda läkemedel för Parkinsons sjukdom och kramper eller som ges som diuretika kan också orsaka falskt positiva resultat. I sällsynta fall ett falskt positivt graviditetstest kan också vara ett tecken på tumörer eller cystor på äggstockarna.

Falska negativa

Ett negativt testresultat, när du faktiskt gravid, är vanligare än ett falskt positivt i de tidiga stadierna av graviditeten. Nivåer av graviditetshormonet hCG bara bli läsbar på ett hem graviditetstest efter din utebliven mens. Enligt Pregnancy. LoveToKnow. com, med ett test på den första dagen av din missade tiden minskar noggrannheten till så lågt som 80 procent, vänta några dagar extra innan du tar ett graviditetstest. Gör testet direkt efter att du vaknar på morgonen, som din urin på morgonen är mer koncentrerad.

Human Error

misstag du gör kan leda till felaktiga avläsningar på graviditetstest. Du kan RÄKNA när din mens ska börja, som leder dig att testa för tidigt och få ett falskt negativt testresultat. Om du uppmanas att samla urinen i en kopp vara att det inte är rester av rengöringsmedlet på insidan, eftersom vissa rengöringsmedel kan leda till falskt positivt graviditetstest läsning. Se till att läsa testresultatet under den tid som angetts av tillverkaren (vanligtvis två till 20 minuter efter du placerar provet). Läsa resultatet för tidigt kan innebära att testet inte har visat graviditeten ännu. Läsa provet sent kan innebära en tunn andra raden har dykt upp som inte borde vara där.

Tillverkare Fel

Ibland kommer du att få ett testresultat som varken negativa eller positiva. Detta ogiltig läsning kan orsakas av tillverkning fel, mänskliga faktorn eller ett passerat testet. Graviditetstest som har gått ut kan också vara felaktiga.

Previous:nothing Next:vad är en manlig fysisk undersökning?

Relaterade artiklar


 • vård i slutet av prematura barn
 • Hur vet man att ringa doktorn under graviditeten
 • farorna med plast nappflaskor
 • naturlig behandling av torrhosta
 • bröstförstoring och minskning av amning
 • roll telomeras
 • den bästa ringorm behandling
 • hur man förbereder för en pappa screening
 • hur man kan bli av med akne med huskurer
 • livsmedel som är dåligt för menstruationskramper
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com