jäst allergi hos små barn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-16
Enligt Cletus P. Kurtzman, en övervakande mikrobiolog, en familj av svamp som kallas jäst omfattar mer än 1. 500 kända arter, som är tänkt att vara endast 1 procent av det totala antalet. Jästsvamp reproducera hjälp sporer, som sedan distribueras aerobt (i luften) eller genom direkt kontakt. Även jästen finns normalt i kroppen, kan ett överflöd ha vissa debilitative biverkningar som kategoriseras som antingen en överkänslighet eller en infektion. En jäst allergi anses vara en typ-1 överkänslighet.

Jäst Allergi mot jäst infektioner

Skillnaden mellan allergi och en infektion är viktigt när man försöker diagnostisera en biologisk reaktion. Hos människa är den underart av jäst som kallas candida normalt finns i oral och vaginal slemhinnor. Ett överflöd av Candida anses vara en infektion, snarare än en faktisk allergi. En obalanserad nivå kommer att orsaka att kroppen producerar antikroppar och histaminer att rätta till detta tillstånd, vilket kan resultera i symtom på en allergisk reaktion.

Överkänslighet

På grund av dominansen av jästsvampar i miljön tillsammans med sina breda användning i livsmedel och alkohol produktion, möjligheten att intaget av jäst sporer är mycket hög. Enligt Vicki Koenig, MS, RD, CDN, enbart i USA finns det så många som 80 miljoner människor som har problem relaterade till jäst. De flesta vuxna och barn har en tillräcklig tolerans och påverkas inte på ett negativt sätt, medan andra kan ha en överkänslighet för jäst som kan leda till allergiska reaktioner. I vissa fall kan en person har en genetisk disposition att en överkänslighet mot jäst.

Symtom

allergisk reaktion mot patogena jästsvampar, såsom candida albicans, kommer att orsaka symtom som lätt kan förväxlas med bakterie-och virusinfektioner, såsom en irritation och klåda på infekterad hud eller ont i halsen. Närvaron av en ljus ansvarsfrihet är ett tecken på en jäst allergi. Utsläpp kan visas runt munnen eller näsan, eller kan finnas runt en öppen yta av hud från en klippa där bakteriell infektion kan förekomma.

Jäst Allergi hos små barn

Små barn kan ha jäst-relaterade symtom som är resultatet av jäst överkänslighet eller infektion, som kan orsakas av det oavslutade utvecklingen av deras immunförsvar. Dessa symtom kan vara: halsont eller andningssvårigheter, nysningar och kliande, rinnande ögon, huvudvärk och yrsel, eller magproblem, inklusive illamående, diarré och kräkningar. Även dessa symtom inte nödvändigtvis problematiska och är behandlingsbara, kan de orsaka brister i immunförsvaret, vilket kan leda till mer seriösa och långsiktiga hälsoproblem.

Behandling

Även jästsvampar kan intas på många sätt, är en vanlig orsak till jäst problem hos barn medicinering, speciellt antibiotika. Enligt Dan Jackowish, näringsmässiga och naturlig hälsa konsult, medan antibiotika är användbara vid behandling bakterie-och virusinfektioner, de också döda "goda bakterier" som finns i kroppen. Minskningar i dessa "goda bakterier" kan leda till ett nedsatt immunförsvar, vilket kan leda till ytterligare infektioner och allergiska reaktioner. Alternativa läkemedel kan förskrivas i dessa fall. Dessutom är undvikande av produkter jäst livsmedel, såsom bröd, jordnötter och majs, välgörande.

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till pediatriska magont?

Relaterade artiklar


 • flytande hand sanitizer faror
 • Vilka är de behandlingsmetoder för en brusten skiva?
 • beredning av tiazol
 • hur man ska behandla graviditet hemorrojder
 • glukosnivåerna under graviditeten
 • Kan man bli gravid utan att ha en period?
 • fysisk utveckling hos barn åldern 0-3 år
 • hur man somna om du har problem
 • Definitionen av en blodtransfusion
 • Vicks ånga vakt förångaren instruktioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com