kan jag bli gravid på min tid?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-17
Helst kan en kvinna föreställa ett barn under ägglossning, vilket vanligtvis inträffar runt 14 dagar efter debuten av din senaste menstruation. Dock ingenting typisk eller idealiska ungefär vara kvinna. Menstruationscykeln och ägglossning varierar från kvinna till kvinna och även från månad till månad. Om övertygad om att du bara kan bli gravid på ett par förutsägbara dagar under en månad, kan du bli förvånad över att denna myt är falsk

Are You verkligen på mens?

Blödning och kramp i mellan perioder är ibland en indikator på ägglossning. Detta kan vara en följd av hormonella förändringar eller ens stress. Om du upplever detta mitten av cykeln blödning och ha oskyddat sex, dina chanser att bli gravid är exakt samma som alla andra ägglossning kvinna.

Har du hoppa över ditt piller?

Om du har tagit p-piller för ett par månader och hoppat över en dos är två, börjar du förmodligen din tid, du kommer också sannolikt ägglossning. Detta är särskilt riskabelt, eftersom äggstockarna kommer att släppa alla ägg som de har att lagra sedan du startade med p-piller. Detta ökar chansen för befruktning flera foster.

Är du säker på längden på din cykel?

Den mänskliga kroppen är full av överraskningar. Du kanske tror att du har ägglossning 28 dagar, 14 dagar efter den första dagen i din sista perioden. Men utanför stress, pubertet pågår till och med klimakteriet pågår kan leda till att du ägglossning vid en oanad tidpunkt. Detta gäller även när du har mens. Dessutom, om du har ägglossning en dag eller så efter att du startar din tid och din partner har hardy spermier med lång livslängd, är din chans att bli gravid ännu större.

Vill undvika att bli gravida

Alltid ha skyddat sex. Om du får en överraskning period, fråga dig själv om du verkligen är på din period, om du hoppade över ditt piller eller om du har oregelbunden menstruation. Om någon av dessa situationer gäller för dig, är det bäst att ha skyddat sex.

Att vara säker på när du har ägglossning

köpa flera byggsatser ägglossning prediktor på apotek. Dessa tester är ett billigt och exakt sätt att avgöra din ägglossning status.

Previous:nothing Next:hur du kan få i dina linser utan problem

Relaterade artiklar


 • naturliga botemedel för PMDD (premenstruell dysfori)
 • hur man täcker en graviditet med sjukförsäkring
 • Nicotrol inhalator system instruktioner
 • Hur vet man att ringa doktorn under graviditeten
 • arbetsterapi aktiviteter för barn
 • hur man handskas med en förfallen graviditet
 • reaktioner på SULFA
 • spotting under den första trimestern av graviditeten
 • varför får du i vikt under klimakteriet?
 • hur man desinficera för virus
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com