klimakteriet hjälp för män

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-08-01
Helt enkelt definieras, klimakteriet är det sista menstruationscykel eller period. Lägre nivåer av östrogen och progesteron hålla småningom endometrium eller livmoderslemhinnan byggs upp och trillar ut i en normal menstruationscykel. Tillsammans med förändringar i hormonnivåer, kvinnor upplever också olika klimakteriet symtom som kan vara mycket högt. Även fokus ligger oftast på kvinnan i klimakteriet, män behöver också hjälp att göra det genom denna viktiga tid i ett par liv

Läs om klimakteriet

Om du är gift med en klimakteriet, det värsta du kan göra är att vara i förnekelse om vad som händer med din fru. Menopause är inte en sjukdom, och varje kvinna reagerar annorlunda när hon går från perimenopause (början av klimakteriebesvär) till Postmenopause. Lär dig allt du kan om klimakteriet, dess symptom, scener, behandlingar och deras biverkningar, och sist men inte minst, där du kan få hjälp om du behöver det.

Know Your Wife

Eftersom varje kvinna reagerar annorlunda under klimakteriet, det är viktigt att förstå vem din fru är. Förvänta dig inte din fru att gå igenom klimakteriet på samma sätt som andra kvinnor gör. Hur hon reagerar på stress, Vilken personlighetstyp hon är och hur mycket alkohol hon dricker, alla spelar en roll i hur din fru reagerar på klimakteriebesvär.

Till exempel, kvinnor som utövar regelbundet och äta goda kostvanor brukar uppleva mindre allvarliga klimakteriet symtom. Det viktiga är inte att vara rädd om din frus syn på livet, kön eller förändringar karriär plötsligt. Ändra, oavsett om mindre eller större, är en del av processen. Den goda nyheten är, klimakteriet varar inte för evigt.

Lägre stressnivå

Det bästa du kan göra för att hjälpa klimakteriebesvär hustru är att ta bort stress från hennes liv. Oberäknelig perioder, minskad libido, trötthet, viktökning, värmevallningar och svåra humörsvängningar är bara några av de symtom din fru kan uppleva. En sak alla dessa symtom har gemensamt är att stress gör dem värre.

Till exempel kanske du har en hund som driver din fru galen. Han tårar upp saker och kräver mycket tid och uppmärksamhet. Hon är även uttryckt till dig hur mycket stress hon känner på grund av hunden. Kanske är det tid att hitta hunden ett nytt hem. Ta bort stress från din frus liv ökar chansen att ni båda kommer att ha en fredlig övergång genom klimakteriet.

Det är inte ditt fel

Skyll inte på dig själv när det blir tufft, och inte blir osäker om din förhållande. Några kvinnor i klimakteriet vill ha någonting att göra med något med anknytning till kön eller intimitet. Hela volymer har skrivits i ämnet sex och klimakteriet, men det är viktigt att inte låta din frus minskad libido påverka er relation.

Var stödjande, uppmuntrande och berätta för henne hur vacker hon är, men inte skjuta henne. Hålla saker i perspektiv och förstå att detta också kommer att passera. Menopause är ett rituella och inte en dålig sak. För många par det innebär en förnyad närhet och frihet som de aldrig haft förut. Kom ihåg, älskar din klimakteriet fru fortfarande du, även om hon inte alltid visar det.

Previous:nothing Next:depression fakta för barn

Relaterade artiklar


 • hur man läka nervsmärta
 • hur man kan se barnen får FDA rekommenderade dagliga intaget av D-vitamin
 • steg för handtvätt
 • kan jag färg mitt hår om jag är gravid?
 • hur lätt graviditetsillamående
 • vad yoga behandlingar hjälper kvinnor i övergångsåldern?
 • guidade bildspråk för förlossning
 • hur man gör Ipecac
 • graviditet akne rättsmedel
 • för tidig förlossning behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com