klimakteriet och sömnlöshet

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-21
Sömnlöshet kan vara ett av de symtom som du upplever när du går genom klimakteriet och segue i full klimakteriet. Detta beror delvis på fluktuerande hormoner. Om en kvinna är med nattliga svettningar, orsakad av hormonell obalans, detta kommer att väcka henne, varefter hon kommer hastigt börja slängd filtar och disrobing i hennes desperata strävan att svalna. Om hon fortsätter att ligga i en svett-indränkt säng och i svett-indränkt nattkläder, kommer hon börja sedan frysning och kylning, som kommer att väcka henne igen. Detta är störande, minst sagt

Mellanöstern Ålder och dess problem

Menopause inträffar i medelåldern, eller efter medelåldern, för flesta kvinnor. Förutom att gå igenom "förändringen", som kan vara en utmaning för vissa, kan kvinnor också uppleva andra fysiska sjukdomar som hindrar dem från att sova, enligt organizedwisdom. com (se referenser 1. )

Fysiska förhållanden

Om du lider kronisk smärta av artrit eller ryggproblem, kommer detta inte att låna sig till en god natts sömn. Dessutom, om du är oroliga, stressade och /eller deprimerad, det kommer att bli svårt för dig att koppla av och komma in i den rekuperativ djupt viloläge som vi alla behöver. Medicinska tillstånd som är kopplade till sömnlöshet omfatta överaktiv sköldkörtel (hypertyreos), diabetes, lungsjukdomar, cancer, hjärtsvikt, Alzheimers och Parkinsons sjukdom, förutom artrit.

Kissa

Många kvinnor i klimakteriet tycker att de har att kissa en hel del. Detta kommer att kräva att stiga upp flera gånger under natten

Medicinering

Om du tar medicin för specifika sjukdomar, kan detta hindra dig från att sova gott. Fråga din läkare om din medicin kan hålla dig vaken om nätterna.

Inaktivitet

menopausala kvinnor är benägna att minska sin motion. Du får inte vara så social som du en gång var. Dessutom kan du vara tupplurar under dagen. Passivitet och dagtid tupplur kommer inte att hjälpa dig sova gott om natten.

Sömnmönster Ändra

Sömnrytm förändring för de människor som de gamla. Äldre människor tenderar att tillbringa mer tid i övergångsbestämmelserna sömn, som är det första stadiet av sömn, och i lätt sömn, som är steg två. Båda dessa sover etapper är NREM eller icke-snabba ögonrörelser sömnstadier, enligt menopausehotflashrelief. com (se referenser 2. )

Not Enough Deep Sleep

djup sömn, kallad Delta sömn, kommer i steg 3 och 4. När vi är i djup sömn, är det mycket fördelaktigt för oss. Den femte etappen är att ringa REM eller Rapid Eye Movement sömn. Under REM-sömn vi drömmer. Eftersom äldre människor sover mindre djupt och inte komma in delta-eller REM-sömn så mycket som de en gång gjorde, tenderar de att vakna tidigare och få trött tidigt på dagen.

Wdxcyber. com (se referenser 3) förklarar att östrogen nivåer, som inte minskar under perimenopause och klimakteriet, har en effekt på vår förmåga att sova gott. Det har dokumenterats att kvinnor som upplever sjunkande nivåer av östrogen har långt mer sömnstörningar och störningar än för yngre kvinnor. Kvinnor som tar ERT (östrogen) eller HRT (östrogen och progesteron substitutionsbehandling) enligt uppgift sova bättre än kvinnor i klimakteriet som inte genomgår denna typ av behandling. Det finns dock risker med att ta hormonersättning så allvarligt överväga dessa risker innan du väljer denna behandling.

Previous:nothing Next:virus symtom hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man får företaget sjukförsäkring betala nekad anspråk
 • glukosnivåerna under graviditeten
 • receptbelagda allergi mediciner jämförelse
 • hur de ska hålla sig i form (även med barnen)
 • hur man ska behandla graviditet hemorrojder
 • hur man kan bli av huvudlöss i skolan belåtenhet
 • hur man sitta med god hållning
 • hur man får ett ultraljud för graviditet
 • farorna med plast nappflaskor
 • naturliga sätt att inducera förlossningen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com