långsiktiga mål för demens

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-13
Det finns flera orsaker till demens. Demens orsakad av drogmissbruk, eller feber kan återföras när orsaken behandlas. Alzheimers sjukdom och HIV demens är permanenta och progressiva former av sjukdomen. Om demens är permanent patienten ska skapa mål för att lindra symtomen och förbättra livskvaliteten

bevara minnen

enligt DSM IV, eller Diagnostisk och statistisk manual över psykiska sjukdomar, är demens en oförmåga att lära sig nya uppgifter eller hämta information. Detta i kombination med språksvårigheter, nedsatt motorik, eller underlåtenhet att erkänna gemensamma objekt och bekanta människor kommer att orsaka en läkare att misstänka demens. Personliga mål, såsom att bevara minnen, bör fastställas tidigt i loppet av disease. The patienten kanske vill skriva, måla eller teckna hennes favorit minnen innan de är borta. Detta bidrar också senare i sjukdomen, när hon inte längre kan återkalla dessa saker. Det är lika viktigt att familjen kom ihåg att du hon är en person med en unik personlighet och en fantastisk historia att berätta. Ta video av patienten medan hon är aktiv och klarsynt. Familjen kommer att älska dessa senare.

Sätta upp mål för Care

När en patient är i ett tidigt skede av sjukdomen, någon närstående ska hjälpa honom bestämma hur han vill vårdas när han inte längre kan vård för sig själv. Vissa överväganden hemsjukvård kontra hemvård. Bestäm vem som kommer att tillhandahålla tjänster när det är dags. Utvärdera försäkringsskydd och ekonomi för att se vilken typ av vård han har råd med. Om han inte har omsorg försäkring, är det nu dags att få det. Nu skulle också vara ett bra tillfälle för honom att skapa en avancerad direktiv och revidera sin vilja.

Ställ Medicinsk mål

Arbeta med läkaren att utveckla en särskild plan för medicinsk behandling. Om demens är Alzheimers närstående, besluta om vilka läkemedel kommer att erbjudas först. Ta reda på om försäkringen omfattar Kolinesterashämmare och Memantime.

Previous:nothing Next:om långsiktiga drog & alkohol behandling





Relaterade artiklar


 • katt allergier hos barn
 • nyfödda genetiska sjukdomar
 • negativa biverkningar av p-piller
 • frekvent urinering hos barn
 • Hur säkra är plastflaskor?
 • stegen i Krebs cykel
 • vad är en fot specialist kallas?
 • vad som orsakar låga kalium?
 • Hur man känner igen graviditetsdiabetes
 • Nicotrol inhalator system instruktioner




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com