livsmedel för att kontrollera sura uppstötningar

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-09
Sura uppstötningar kan vara en mycket en mycket påfrestande problem beroende på hur allvarligt tillståndet är. Vissa människor kan bara ha lindriga sura uppstötningar ibland, medan andra kommer att lida med brännande känsla nästan varje gång de äter. Tyvärr vissa människor har kronisk sura uppstötningar som kan kräva läkarvård att fixa. Medicinering kan behövas för vissa fall, men det är alltid bra att försöka naturliga alternativen först. Mild syra reflux kan kontrolleras med viss mat

Livsmedel ska undvikas

Hålla sura uppstötningar i schack även innebär att undvika vissa livsmedel. Några av de främsta felande livsmedel är stekt mat, fet mat, kryddstark mat, tomat livsmedel, choklad, koffein och bearbetade livsmedel med hög salthalt. Begränsa eller ta bort dessa livsmedel helt från din kost om du lider av sura uppstötningar.

Hur äter din mat ordentligt

Var noga med att äta din mat långsamt och tugga maten. Smaka varje munsbit och njuta av det. Ge din kropp tid att ta ner mat och smälta det. Sätt din gaffel ned och starta en konversation med de omkring dig, och sedan gå tillbaka till din mat. Äta för fort bara bidrar till viktökning och sura uppstötningar.

Grönsaker

fiberrika livsmedel som grönsaker kan hjälpa till att kontrollera sura uppstötningar. Några av de bästa grönsaker för detta är gurka, broccoli och morötter. Den fiber i dessa livsmedel bidrar till att neutralisera syran. Ät långsamt och tugga maten. Det är också viktigt att du dricker rikligt med rent vatten varje dag.

getter mjölk eller skumma komjölk

Den höga fetthalten som finns i vanlig mjölk kan producera mer syra. Men om du väljer skumma mjölk eller mjölk getter magen inte kommer att behöva producera så mycket syra på grund av den lägre fetthalt. Smaken är inte lika rik och det är mer vanligt än vanlig mjölk, men du kommer att anpassa sig till den nya smaken och börjar föredra mindre feta mejeri alternativ i tid.

Frukt

Medan vissa frukter kan bidra till att syra Det finns vissa icke-sura frukter som faktiskt hjälper till att lösa syra. Till exempel äpplen och bananer är två bästa val eftersom de äter upp syra som en svamp. Prova båda dessa livsmedel först på förmiddagen.

Bröd

Bröd kan bidra till sura också, men om du väljer rätt sorts bröd hjälper du problemet snarare än förvärrar det. Välj grodda bröd, eller låg fetthalt flera grovt bröd. Bröd med lågt fettintag är bäst. Du kan också prova no-gluten bröd, som vanligtvis finns på hälso-mataffär.

Previous:nothing Next:halsbränna lättnad under graviditeten

Relaterade artiklar


 • hälsosam graviditet efter kryoterapi
 • lungutveckling för tidigt födda barn
 • hur har ett test allergi scratch
 • hur man kan bidra till att minska feber
 • husdjur för barn som har astma
 • de allra tidigaste graviditeten tecken
 • övningar för att bli av med mannen bröst
 • Fakta om ben sporrar på fötterna
 • är klubb fötter genetisk?
 • skäl att ge blod
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com