luftrenare information

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-24
Luftfilter kan ge en stor lättnad för personer som lider av allergier eller sjukdomar i andningsorganen. Det är dock viktigt att utvärdera varje luftrenare individuellt, eftersom inte alla modeller är skapade lika, och vissa kan även orsaka mer skada än gott. Var uppmärksam att även luftrenare ta partiklar ur luften, gör de inte eliminera eventuella bakomliggande problem med luftkvaliteten som kan behöva åtgärdas

Typer

finns fem grundläggande typer av luftrenare på marknaden idag. Den första gruppen använder ett filter och ett luftintag. Partiklar fastnar i filtret när de dras genom intag. Den andra gruppen kallas joniserande luftrenare, avger ett coronaurladdning som gör partiklarna följer metallplattor inuti renaren. Den tredje gruppen är ozon generatorer, som GÖRA LUKTFRI och rena luften genom att vrida syremolekyler till ozon. Den fjärde gruppen använder absorbenter som filtrerar luften genom ett ämne (ofta kol) och partiklar fälla bortsett från syre. Det femte gruppen använder UV-ljus för att döda bakterier och sterilisera mikroorganismer.

Fördelar

Fördelarna med att använda en luftrenare är högst för dem som har astma, allergier eller andra andningsbesvär. Ofta den smutsigaste luften inom en anläggning, eftersom gifter, mögel och pollen har ingenstans att gå. Genom att minska mängderna av dessa partiklar i luften, kan individer andas lättare och kan ofta minska mängden läkemedel som de tar för allergier eller använda en inhalator mindre. Luftrenare är också användbara i trånga utrymmen där de kan filtrera bort bakterier och bakterier som kan göra människor sjuka.

Funktioner

De funktioner som ingår i luftrenare varierar beroende på modell. Många luftrenare skryter om att de är nästan tyst och finns i olika storlekar för att passa det rum där de ska användas. Det finns varierande fläkthastigheter, elektronisk LCD-skärmar, energieffektiva modeller och varierande inställningar om ett hem eller företag innehåller fler individer i ett rum vid olika tidpunkter under veckan. Vissa luftrenare använder High Efficiency Particulate Air (HEPA) filter som fångar de minsta partiklarna i luften att andra separatorer och även dammsugare skulle missa.

Funktion

Eftersom målet för en luftrenare är att rena luften , behandlar det ett symptom och inte orsaken till problemet. Det mest effektiva sättet att rena luften är att ta bort det främmande ämnet som orsakar problemet i första hand. Om det finns en mögel fråga, försöka måla ett rum eller källare med mögel-hämmande färg och använda en avfuktare för att minska fukt. Medan vissa föroreningar är svåra att innehålla, t. ex. pollen som flyter in genom ett öppet fönster, ökad dammsugning av det drabbade området kan avsevärt minska effekten av pollen. I själva verket fungerar ett vakuum som ett filter luftrenare genom att rengöra ytor och luften får passera genom dess filter, så att det är rengöring av både ytan och luften.

Varning

Medan filtreringssystem otvivelaktigt filtrera luften och minska främmande ämnen i den, kan ozongeneratorer faktiskt vara att förvandla något skadliga ämnen i luften till mer skadliga. Ozon är en farlig gas, och enligt American Academy of Allergy, Asthma and Immunology, kan orsaka ökad irritation i de med astma. Vidare kan ozon verkar kunna minska lukter i luften, som lockar en del människor att andas in den på nära håll och maximera skadorna.

Previous:nothing Next:faktorer som påverkar graviditetstester

Relaterade artiklar


 • skäl att ge blod
 • risker för bärbara datorer
 • virus symtom hos barn
 • hur man får företaget sjukförsäkring betala nekad anspråk
 • livsmedel som är dåligt för menstruationskramper
 • kan jag färg mitt hår om jag är gravid?
 • de bästa sätten att lugna ont i halsen
 • halsbränna lättnad under graviditeten
 • alkohol behandling i tonåren
 • vad är en frisk blodtryck sortiment?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com