om långsiktiga drog & alkohol behandling

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-08-13
Narkotika och alkohol behandling kan vara ett effektivt och effektiv process för dem beroende av rusmedel. Långvarig behandling kan vara ett ännu mer effektivt program, men det finns många saker att tänka och känna på lång sikt av narkotika och alkohol behandling innan du väljer det

Funktion

Långsiktiga narkotika och alkohol behandling ger pågående återhämtningen stöd från fysiska, emotionella och psykologiska fastsättning av droger eller alkohol. Medan korttidsbehandling center kan hjälpa en person kommer igenom den tillfälliga symptom av drog-eller alkoholmissbruk, långsiktiga rehabiliteringscenter hjälpa människor med den pågående, livslång kamp mot narkotika och alkohol.

Identifiering

För många behandling anläggningar, långsiktig behandling för drog-och alkoholmissbruk innehåller ett par steg och processer. Detox är ett av dessa steg. Ett annat innefattar den klassiska 12 steg eller viss variation att hjälpa personen lär sig att fortsätta och underhålla henne avhållsamhet från droger och alkohol. Några rehabiliteringscentrum även psykiatrisk behandling. Vissa sjukhus inkluderar sovsalar eller bostäder för dem som kräver en ännu längre sikt vistelse. De flesta sjukhus har ett medicinskt byggnad eller komplexa att bistå vid detox processen.

Fördelar

drog-och alkoholmissbruk behandling kan ge fler fördelar än bara det självklara att bryta av de skadliga vana. De flesta långsiktigt kunna hjälpa undervisa mer än bara hantera utan droger och alkohol, men utvidgas till att omfatta förhållandet, liv, arbete och kompetens familj. Vissa missbrukare kunde inte hålla ett jobb förut men kan upprätthålla en efter långtidsbehandling. För de tillfrisknande beroende som är känslomässigt eller psykologiskt beroende samt av droger eller alkohol, kan långtidsbehandling hjälp samt genom att hjälpa till att ge terapi för sådana problem.

Tidsplan

Långtidsbehandling för narkotika eller alkoholberoende kan ta olika mycket tid beroende på personens framsteg och återvinningsgrad. Korttidsbehandling vanligtvis någonstans mellan sex till 12 veckor, medan långtidsbehandling vanligen kräver upp till 12 månader. För dem som har varit missbrukare under en längre tid, kan rehabilitering ta nära 12 månader.

Överväganden

När man tänker på långtidsbehandling, är det viktigt att överväga hur mycket tid du har spenderat använda eller vara beroende av droger och alkohol. Som nämnts ovan, ju längre missbruk, desto längre kommer det förmodligen att vidta för att övervinna ditt missbruk. Försäkring eller en brist av detta är en annan viktig fråga. Långsiktiga droger och alkohol behandlingsanläggningar kan bli kostsamt, och även de bästa av försäkringsgivare kan bara betala en viss procent av kostnaden för rehab. Eftersom behandlingsanläggningar kan omfatta psykologisk behandling, oavsett om du är känslomässigt beroende är en annan sak att tänka på.

Previous:nothing Next:motåtgärder vid en hosta baby

Relaterade artiklar


 • rotavirusinfektion hos barn
 • behandlingar mot håravfall i tonåren
 • hur man gör en super säker (ej giftig) allrengöringsmedel
 • den bästa skabb behandling
 • Är det säkert att använda en badtunna under graviditeten?
 • bästa behandlingarna för baby eksem
 • hur att linda en axel med ACE bandage
 • kvarstående effekter av p-piller
 • hur man ser yngre direkt:
 • Vad finns det för olika behandlingar för alkoholism?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com