om ringar under ögonen i spädbarn

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-08-04
Vi är vana att se det på vuxna, men om ditt barn har mörka ringar under ögonen, kan det vara mycket förvirrande och oroande. Dessa "shiners" är förmodligen inte vad du tror, de är inte orsakas av trötthet, en ohälsosam kost, eller drabbas. De är oftast på grund av trängsel, och behandling kan vara mycket enkel

Identification

Ditt barn ser ut som han har ett par svarta ögon, eller shiners, eller att han inte har fått tillräckligt med sömn på grund av mörk eller blåaktig ringar under ögonen. Om ditt barn har en ljus hy, blir det ännu mer märkbar.

Missuppfattningar

De flesta föräldrar tar tillståndet beror på en brist på sömn, eftersom det är vad som ofta orsakar under ögonen på vuxna. Det andra slutsatsen är att det kan vara på grund av dålig hälsa. Men mörka ringar under ögonen hos barn oftast inte är orsakade av någon av dessa, så chansen är ditt barn är faktiskt ganska utvilad och frisk, förutom en sak:. Hans bihålor

Överväganden

Den mest troliga orsaken till mörka ringar under ögonen hos spädbarn är nästäppa. Detta orsakar vener kring ögonen blir större och mörkare, vilket resulterar i mörker-cirkeln look.

Teorier /Spekulationer

I flertalet fall att behandla den grundläggande orsaken till ditt barns nästäppa kommer att bli av med cirklar.
Allergi tester är inte vanligtvis på barn yngre än fyra eller fem, om det är en födoämnesallergi, vilket inte är sannolikt i detta fall. Det är inte heller mycket vanligt för barn att vara allergisk mot hundar eller katter som finns i hemmet. Men om du ändå misstänker allergi, prata med en allergolog eller din läkare om sätt att minska allergener i ditt hem. Detta kan innefatta förändrade sänglinne, damning, rengöring av golv och dammsuga oftare, eller använda en allergivänliga omslaget på din bebis madrass.

Förebyggande /Lösning

Tillståndet kallas ibland "allergisk shiners" av goda skäl. I många fall är den grundläggande orsaken till den nästäppa som gör mörka ringar visas hösnuva eller någon annan allergi. Hos spädbarn är allergi mer sannolikt att miljön än säsongsbunden. Det vanligaste är matta mögel och kvalster, som uppstår oavsett hur ofta du dammsuger eller rengöra ditt hus. Men en matta hus mer idel inomhus allergen än en med trä-eller klinkergolv.
Om ditt barn gnuggar ögonen en hel del, allergier är de mest sannolika bakomliggande orsaken till sinus problem. De är inte de enda skyldige, dock. Andra orsaker till den nästäppa kan vara återkommande förkylningar, kronisk bihåleinflammation, eller andas genom munnen på grund av stora polyper (eller tonsillerna).

Previous:nothing Next:fördelar och nackdelar med preventivmedel rytm metod

Relaterade artiklar


 • laktosfria livsmedel för spädbarn
 • Hur vet man att ringa doktorn under graviditeten
 • hur lätt graviditetsillamående
 • hur man köper bipollen
 • Fakta om ben sporrar på fötterna
 • Vad styr stegen i andning av glukos
 • hur man gör fosterdiagnostik graviditet yoga
 • hur man kan bli av blåmärken nu
 • orsaker till att äta mindre och gå upp i vikt efter klimakteriet
 • näring tips för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com