orsakerna till plötslig bröst tillväxt

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-08-05
Plötslig och onormal bröst tillväxt kallas brösthypertrofi och kan uppstå av flera skäl. När den gör det bör den tas som en varning och sjukvårdspersonal bör höras så snart som möjligt
Män bör komma ihåg att detta inte är ett tillstånd som endast förekommer hos kvinnor. De också kan uppleva plötsliga bröst tillväxt .

Du behöver:.
förklaring Page
Vehicle Identification Numbers.
Lienholder Dokument, om tillämpligt.

Gynekomasti

Gynekomasti är den medicinska termen för onormalt stora bröst hos män. Det kan uppstå under den tid en pojke går igenom puberteten och är ganska vanligt. Det kommer att korrigera sig själv i mer än 90 procent av fallen, men 10 procent av unga män kommer att fortsätta att lida av gynekomasti efter puberteten har avslutats

Övervikt är en orsak till gynekomasti som inte korrekt efter puberteten. , och gå ner i vikt kommer att korrigera det till viss del. Dock kan operation bli nödvändig för att minska storleken på den manliga bröst, särskilt om de är orsakade av ett annat tillstånd än fetma.

Andra orsaker till förekomsten av gynekomasti är steroider, kastrering, förekomsten av tumörer och kronisk leversjukdom. Dessutom kan gynekomasti vara biverkning att vissa mediciner.

Hypogonadism

För lite av det manliga hormonet testosteron kan också orsaka plötsliga bröst tillväxt hos män. Detta hormon produceras i testiklarna i puberteten och det är när hypogonadism brukar yttrar sig.

Graviditet

graviditet kan orsaka plötsliga bröst tillväxt. Bröst kan öka så mycket som en kopp storlek under de första sex veckorna, och bröst tillväxt kan fortsätta under de första tre månaderna av graviditeten.

Detta tillstånd korrigeras vanligen sig efter graviditeten och när en baby är avvanda om mamman var amning. men ibland kommer att brösten fortfarande onormalt stora

Infektion i bröstet

Plötslig bröst tillväxt när endast ett bröst påverkas kan vara ett tecken på infektion i bröstet. Andra symtom kan vara feber, frossa, utsläpp och lymfkörtel svullnad. Antibiotika kan behandla infektionen, och när den är markerad bröstet bör återgå till normal storlek.

Inflammatorisk bröstcancer

Plötslig ökning av bröstet under en period på några veckor eller månader, tillsammans med symptom som efterliknar bröst infektion kan vara ett tecken på inflammatorisk bröstcancer. Infektion symtom som kan vara härmade är svullnad, ömhet, rodnad, och huden värme. Diagnos av inflammatorisk bröstcancer bekräftas genom undersökning, mammografi och biopsi. Inflammatorisk bröstcancer kan förekomma hos både män och kvinnor.

Previous:nothing Next:är graviditet betraktas som ett befintligt skick på nya försäkringar?

Relaterade artiklar


 • de bästa ställena att gnida progesteron kräm på kroppen
 • hur man ska behandla graviditet hemorrojder
 • Kegel övningar för blivande mammor
 • Graviditet och högt blodtryck symtom tryck
 • hjälp med klimakteriet
 • naturliga sätt att inducera förlossningen
 • artikulation tekniker
 • hur man använder ett graviditetstest
 • hur man får ett ultraljud för graviditet
 • Hur du tar ett bad under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com