receptbelagda allergi mediciner jämförelse

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-10
En allergi är en immunsystemet till en substans som inte påverkar de flesta andra människor. Om du är allergisk mot en sak, har du oftast flera allergier också. Allergier orsakar rinnande ögon, nysningar, hudutslag, klåda, svullnad och astma. Allergier är vanligtvis inte livshotande, men de kan i fall av svåra allergier. Om du inte kan undvika vad som utlöser din allergi attacker, kan din läkare förskriva allergimediciner

Du behöver:. .
Förklaring Page
Vehicle Identification Numbers.
Lienholder dokument, om tillämpligt.

Immunterapi

Immunterapi mer känd som en allergi skott. Detta läkemedel används för personer som har svåra allergier, multipla allergier och allergier som varar längre än 3 månader varje år. Inte alla typer av allergier kan behandlas med immunoterapi. Det är inte effektivt för födoämnesallergier, men fungerar bra för allergier mot husdjur, mögel, kvalster, pollen och stickande insekter. Allergi skott som ofta ges till barn med allergier i ett försök att förebygga astmaanfall. Din läkare kanske vill prova andra receptbelagda läkemedel allergi innan man tar till allergi skott.

Antihistaminer

Prescription antihistaminer inkluderar Allegra, Clarinex, Astelin nässpray och Livostin ögondroppar. Antihistaminer arbetar för att minska svullnad och rinnande ögon genom att blockera histamin-receptorer i kroppen. Histamin är det ämne som orsakar allergiska symtom. Det är släppt av ditt immunsystem om den reagerar på en allergen. Antihistaminer kan orsaka dåsighet men i övrigt har få biverkningar.

Kortikosteroider

Kortikosteroider minska inflammation som orsakas av allergiska reaktioner i kroppen. Detta kan ge lindring från klåda, nästäppa, rinnande näsa och nysningar. Kortikosteroider kan tas som ett piller, nässpray, ögondroppar och inhalator. Kortikosteroider måste tas varje dag för att de skall bli effektiv. Du bör ta dem även när du inte har några symtom så att du kan förhindra att dina symtom kommer tillbaka. Prednison är en oral kortikosteroid. Inhalerade kortikosteroider är Advair, Symbicort, Azmacort och Flovent. Dexametason är en steroid ögondroppar medicinering och Flonase, Veramyst och Nasonex är nasal steroider. Kortikosteroider har många potentiella biverkningar om de tas på lång sikt. Några av dessa är viktökning, hypertoni, diabetes, grå starr, benskörhet, svaga muskler, hosta, infektioner jäst i mun och heshet.

Avsvällande

Avsvällande ge befrielse från överbelastning och skrivs ofta ut i kombination med annan typ av allergimediciner som antihistaminer. Varumärken inkluderar Allegra-D och Claritin-D. Decongestants har potentiella biverkningar som orsakar högt blodtryck, sömnlöshet, irritabilitet och minskad urinflödet. Eftersom de kan höja blodtrycket, är decongestants rekommenderas inte till personer som högt blodtryck eller glaukom.

Adrenalin Shots

Adrenalin skott är för nödåtgärder endast om du har allvarliga allergier mot insektsstick eller nötter och kör Risken för att gå in anafylaktisk chock. Om du har dessa svåra allergier, bör du ta adrenalin med dig hela tiden så du kan själv injicera läkemedlet och stoppa en allergi attack. Dina symtom kan vara livshotande om du väntar tills du kommer till ett sjukhus för behandling. Epinefrin skott finns som ett recept under varumärkena Twinject och EpiPen.

Previous:nothing Next:varför tappar folk sitt hår?

Relaterade artiklar


 • flytande hand sanitizer faror
 • hur man förbereder för en allergi scratch test
 • bröstförstoring och minskning av amning
 • hur man köper kort sikt sjukförsäkring
 • Varför ändra hårfärg hos barn?
 • QuickVue graviditetstest instruktioner
 • är graviditet betraktas som ett befintligt skick på nya försäkringar?
 • bronkopulmonell dysplasi symtom
 • Så för att lindra graviditetsillamående
 • hur lång tid efter utsättning av p-piller kan du bli gravid?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com