skälen till foten smärta

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-08-08
Det är konstigt att våra fötter hålla upp liksom de gör med tanke på missbruk utsätter vi dem för dagligen. Ibland mul smärta direkt följd av illasittande skor, ibland orsakerna är allvarligare. Det finns många fot förhållanden som kan resultera i smärta. Om dina fötter skada dig oftare än inte, se en fotvårdsspecialist

ben sporrar

osteofyter, som ben sporrar, kan formuläret något ben i kroppen. Generellt förekommer de där ben möter, som leder. Bone sporrar orsaka smärta genom skjuter in och gnugga mot ben och nerver. Spurs kan även dyka upp i de områden där ligament och senor ansluta sig till skelettet, enligt Mayo Clinic. Den vanligaste platsen för ben sporrar att visas är på hälen.

Stressfrakturer

Stressfrakturer i fötter orsakas av att göra saker upprepade gånger, som att köra långa sträckor på hårda ytor. Idrottare, särskilt de som arbetar inom friidrott händelser, kommer sannolikt att uppleva stress frakturer vid något tillfälle. Stress frakturer är faktiskt små sprickor i benet, och ofta förekommer i foten och underbenet eftersom dessa är viktbärande ben. Osteoporos försvagar ben och ibland resulterar i stress frakturer.

Hammer och Mallet Toe

En hammare tå inträffar när din tå lockar upp eftersom det finns en krök i mitten gemensamt. En klubba tå berör de övre leden mellan tå. Båda dessa förhållanden kan vara mycket smärtsamt, och är resultatet av skor som är för små. Ändra dina skor, och bära större skor som har lägre klackar. Lägga inlägg eller sulor, som kommer att ge mer stöd, också kommer att hjälpa. Kirurgi behövs ibland för att rätta till hammare och klubba tår.

Bursit

bursit resultat när en bursa, som är en vätskefylld blåsa, blir inflammerad. Detta sac kuddar och smörjer tryckpunkter mellan senor och muskler nära leder och ben. När en bursa är inflammerad, promenader kan diffucult. Bursit ofta dyker upp vid basen av stortån eller i hälen.

Reumatoid artrit

Kvinnor är mer sannolikt att drabbas av reumatoid artrit (RA) än män. RA är en inflammatorisk form av artrit som resulterar i skador på lederna. Den angriper synovialvätskan, som är foder i lederna. Detta resulterar i svullnad som kan orsaka fötter pulsera och värka. Fötter, eller någon del av kroppen som är behäftad med RA, kan faktiskt bli deformerat av detta tillstånd.

Bunions

trånga skor kan orsaka en liktorn, vilket är en benig stöta som dyker upp på det gemensamma ligger på basen av stortån. Tån kommer att bli större, och sedan folkmassan mot den andra tårna, vilket sätter mer press på den. Stortå Därefter trycks utåt och det skapar smärta. Artrit kan också orsaka bunions till formen. Liktorn kuddar och en större storlek sko kan hjälpa. Kirurgi kan bli nödvändigt för mycket allvarliga fall.

Andra faktorer

Fötter kan ändra storlek på grund av graviditet eller ärftliga sjukdomar, och snabbt ömhet och ömhet i fötterna. Även vädret kan påverka meter, vilket gör dem kontrakt när de är kalla, eller expandera när de är varma. Och sitter eller går eller står för länge kan faktiskt byta fot storlek med så mycket som 5 procent. Dålig hållning kan orsaka foten smärtar, liksom medicinska tillstånd som stör cirkulation och balans. Om ett ben som är kortare än det andra, kan detta lägga mer tyngd på ena foten, och värk.

Previous:nothing Next:hur man kan bli av symptom halsbränna angina

Relaterade artiklar


 • Förfarandet för en klinisk bröst
 • hem rättsmedel för vaginal klåda & Burn
 • bot för en rinnande näsa
 • hur man håller elden brinnande i ditt förhållande efter barn-super mamma
 • skälen till foten smärta
 • hur du får ditt barn på vitamin D mjölk när i rätt ålder
 • äldre vårdplanering
 • hur man kan stoppa hicka omedelbart
 • hur man läka nervsmärta
 • Hur vet man att ringa doktorn under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com