spotting under den första trimestern av graviditeten

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-03
Enligt March of Dimes, två eller tre av 10 gravida kvinnor upplever någon form av blödning under tidig graviditet. Spotting under den första trimestern kan alarmerande. Men att veta grundläggande fakta om spotting under den första trimestern kan bidra till att minska din ångest och se till att du vet vad du ska göra om du får spotting

Fakta

spotting under den första trimestern är normalt kännetecknas av mycket ljus vaginal blödning som kan variera i färg från rosa eller brunt till rött. Du kan normalt innehålla graviditet spotting med ett trosskydd, men kraftigare blödningar kräver tyngre dambindor. Spotting under första trimestern är inte ett hälsoproblem. Det är snarare ett tecken på att något annat i din gravida kropp är på tok

normalt orsakar

Spotting under graviditet är ofta en normal företeelse, orsakas vanligen av implantation av det befruktade ägget eller något som irriterat livmoderhalsen.

Cirka 10 till 14 dagar efter befruktningen, avslutar embryot sin resa ner din äggledaren och implantat sig i slemhinnan i livmodern-en händelse som kan orsaka mild vaginal stänkblödning som är lättare än en period .

blodflödet till livmoderhalsen ökar under graviditeten, och kön eller bäcken tentamen kan irritera din livmoderhals och leda till stänkblödning.

Onormala Orsaker

Spotting under första trimestern kan tyda en graviditet komplikation eller problem, såsom ett missfall eller utomkvedshavandeskap, särskilt när spotting åtföljs av andra symtom.

Ett missfall-det spontana förlusten av en graviditet-förekommer i upp till 20 procent av graviditeterna, enligt den amerikanska Graviditet Association. Spotting på grund av missfall ofta ökar till rikliga blödningar och åtföljs av kramper i buken och antagandet av vävnad-typ ansvarsfrihet.

utomkvedshavandeskap, där det befruktade ägget implantat utanför livmodern, kännetecknas av vaginal spotting eller blödningar, skarpa buksmärtor, nacke eller skuldra, eller svaghet och svimning.

Gör så här

Så fort du märker vaginala spotting under första trimestern, använd en trosskydd eller binda för att övervaka styrkan i blödning. Stoppa all aktivitet som kunde irritera dina livmoderhalsen eller vaginala området, inklusive samlag, bär tamponger och douching, och få av dina fötter. Kontrollera om andra symtom, som magkramper eller smärta, svaghet, illamående eller svimning, och sedan kontakta din barnmorska eller barnmorska.

Överväganden

Ungefär hälften av alla gravida kvinnor med stänkblödning eller ljus blödning under den första trimestern inte inte gå på för att uppleva ett missfall, enligt statistik från den amerikanska Graviditet Association. Trots spotting under den första trimestern är inte ovanligt och kan inte på något problem, bör du kontakta din barnmorska eller barnmorska. För att fastställa orsaken till blödningen, kan din vårdgivare använder gemensamma tester och förfaranden såsom ett ultraljud, ett bäcken tentamen, och ett blodprov som mäter graden av humant koriongonadotropin (hCG) i blodet, en viktig indikator på din ofödda barnets hälsa.

Previous:nothing Next:den bästa ringorm behandling

Relaterade artiklar


 • kan jag färg mitt hår om jag är gravid?
 • hur man förebygger svullnad
 • hur man köper riktiga HGH online
 • guidade bildspråk för förlossning
 • rättsmedel för spädbarn med täppt näsa
 • hur man kan bli av huvudlöss i skolan belåtenhet
 • Hur du tar någons blodtryck
 • hem rättsmedel för täppt näsa på spädbarn
 • hur man kan slå hudirritation
 • trötthet rättsmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com