symptom på kärnikterus

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-08-19
Kärnikterus, eller bilirubin encefalopati, är ett tillstånd som drabbar spädbarn-särskilt för tidigt födda barn. Många nyfödda har ett tillstånd som kallas gulsot, vilket innebär att levern gör för mycket gult pigment. När gulsot inte behandlas på rätt sätt kan den förvandlas till kärnikterus. Kärnikterus kan orsaka hjärnskador, hörselnedsättning, problem med synen och mental retardation för vissa barn

Muscles

Några symptom på kärnikterus. kommer att märkas eftersom barnets muskler kommer att påverkas. Många gånger muskeltonus blir minskade, som kallas hypotoni. När muskeltonus blir ökad kallas det hypertoni. Hypotoni innebär att barnet kommer att ha svaghet i hans eller hennes muskler, och kan ha problem böja armar och ben. Omvänt gör hypertoni musklerna mycket stela och svåra att flytta. Det kan finnas ömhet i lederna också.

Gulsot

Gulsot är det viktigaste tecknet på att ett spädbarn kan utvecklas kärnikterus. Gulsot är ett normalt tillstånd för många barn och lätt kan behandlas när den har fångats i tid. När levern slutar återvinning röda blodkroppar, ackumuleras gult pigment och kan ses i barnets hud och ögon. Behandling för gulsot i allmänhet att mata bebisar ofta, lägg dem i solljus ibland eller ställa in dem under lätt att bygga upp bilirubin, gult pigment.

Retardation

Många spädbarn med kärnikterus kan visa tecken på motormental utvecklingsstörning . Detta symptom kan faktiskt inte förrän senare i utvecklingen. Barnet kan till synes utvecklas normalt, men sedan börja att försämras i funktioner som motorik, språk och även spela. Eftersom denna typ av utvecklingsstörning kan utvecklas med ett brett spektrum av åldrar, är det viktigt att hålla ett vakande öga på barnet och hålla koll på hans eller hennes milstolpar.

Letargi

Den förälder kan tycka att det är svårt att vakna barnet från tupplurar eller efter läggdags. Detta kan påverka utfodring eller omvårdnad av barnet också. Om det blir svårt att behålla barnet vaken, han eller hon inte matar så mycket, vilket orsakar uttorkning. Dehydrering leder till bilirubin vistas i systemet snarare än att spolas ut, och det är när kärnikterus kan förekomma.

Övrigt

Diverse symtom på kärnikterus kan vara feber, ett rop som är högfrekventa, och retrocollis (spasmer där huvudet dras bakåt) eller opistotonus (hyperextension och spasticitet i huvud, nacke och ryggrad ). I ett barn mindre än 3 månader gammal, är en feber 100,4 grader. I en 3-till 6-månader gamla barn, är en feber 101 grader. En feber för ett barn över 6 månaders ålder är 102 grader.

Behandling

Enligt Kernicterus. org, 60% av nyfödda gulsot. De flesta barn få behandling snabbt och aldrig har kärnikterus. Många för tidigt födda barn har detta villkor, men det finns behandling att tillgå. De mest extrema behandling för kärnikterus är en blodtransfusion. Många barn kan behandlas med en bilirubin filt, som går runt KORGVAGGA hemma eller kuvös på sjukhuset. Den innehåller speciella ljus som bryter ner bilirubin nivå. Läkaren bestämmer om barnet kan behandlas hemma.

Previous:nothing Next:effekter av kontinuerlig användning av progesteron kräm

Relaterade artiklar


 • ska man ge ett barn vitaminer med fluor?
 • hur lätt graviditetsillamående
 • hur man handskas med en hög risk graviditet
 • varför tappar folk sitt hår?
 • hur att hålla sig frisk från 40 veckors graviditet
 • trötthet rättsmedel
 • hur har ett test allergi scratch
 • artikulation tekniker
 • hur man ska behandla smärta runda ligament under graviditeten
 • receptbelagda allergi mediciner jämförelse
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com